Woudschoten Chemie Conferentie

Nieuwe technologieën, innovaties en digitalisering hebben effect op de manier waarop wij leven én werken. Daarmee blijven er de komende jaren volop baankansen ontstaan op het gebied van techniek, technologie en ict. Binnen Jet-Net & TechNet werken bedrijven en scholen – sinds 2002 – samen om leerlingen in het funderend onderwijs contextrijk les te geven, zodat ze een bewuste keuze kunnen maken voor een toekomst in de technologie, techniek of ict.

Ook chemie speelt een belangrijke rol binnen de technische sector. Wij helpen jou als docent graag verder als het gaat om het geven van een contextrijke les.  We bieden jou als docent graag kant-en-klaar lesmateriaal zodat jij direct aan de slag kunt!

Lesbrieven

 

De 7 Werelden van Techniek

Het is voor leerlingen een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen heeft Jet-Net & TechNet de diverse bèta en technieksector opgedeeld in 7 afgebakende domeinen: de 7 werelden van techniek. Aan de hand van deze 7 werelden kun je een aantrekkelijk en realistisch beeld geven van leren en werken in de bèta en techniek, waarbij rekening is gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van jongeren.

Expeditie 7 werelden van techniek
In deze interactieve expeditie bezoeken de leerlingen deze 7 werelden van techniek en ontdekken ze welke werelden bij hen passen. Ook zijn er per wereld kant-en-klare lesbrieven met doe-opdrachten te downloaden die doormiddel van een online bedrijfsbezoek worden geïntroduceerd. Ga naar de Expeditie!

Bèta&TechMentality

Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dankzij onderzoek weten we dat er vijf bètatypes zijn: de vernieuwer, de maatschappelijke toepasser, de doener, de ontdekker en de creatieve maker. Als je inzicht hebt in wat deze verschillende typen jongeren drijft en motiveert, kun je daarop inspelen bij het enthousiasmeren voor techniek. Het Bèta&TechMentality-model geeft je dat inzicht en biedt daarvoor volop praktische handvatten.

Samenwerken met bedrijven

Laat leerlingen kennismaken met de wereld van techniek en technologie door samen te werken met bedrijven. Bedrijven kunnen leerlingen waardevolle, levensechte ervaringen met techniek bieden. Vind een bedrijf bij jou in de buurt via het Jet-Net Loket en vraag direct een gratis gastles of bedrijfsbezoek aan! Zo werkt het:

Meer weten?

Ben je benieuwd wat wij nog meer voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met de regiocoördinator bij jou in de buurt!