Ook deelnemer worden?

Lees meer

Digitaal lesmateriaal – Online gastles metaal en duurzaamheid

Hoe duurzaam produceert een metaalbedrijf dat onderdelen maakt voor vrachtwagens, melkrobots en verpakkingsmachines voor koekjes? Hoe wordt zuinig omgegaan met energie en grondstoffen? Je leerlingen maken kennis met diverse soorten metaal, metaal als grondstof en leren over recycling en energiebesparing in de metaalsector. In deze online gastles gaan we op bezoek bij Hoekman RVS en leren we over metaal en duurzaamheid. Leerlingen leren over diverse soorten metaal, waar dit metaal als grondstof voor gebruikt wordt,  over recycling van metaal en waarom dit belangrijk is. De bijpassende doe-opdrachten en de bondige video geven je leerlingen binnen twee lesuren inzicht in de beroepspraktijk.

Lesmateriaal Duurzaamheid

Hieronder kan je direct de lesmaterialen downloaden die horen bij de videogastles ‘Duurzaamheid’. Met dank aan The Ocean Cleanup.

1. Lesbrief Metaal & Duurzaamheid

2. Format gastles Metaal & Duurzaamheid

3. Bijlage periodieksysteem

4. Bijlagen uitslag en bouwplaten

Breng de praktijk in de klas

Ben je geïnspireerd geraakt door de online gastles van Hoekman RVS en wil je dat jouw leerlingen enthousiast worden van jouw vakgebied? Zorg dan voor een koppeling van de inhoud aan de praktijk. Zo kunnen leerlingen zich oriënteren en ontdekken waar hun talenten liggen om deze verder te kunnen ontwikkelen. Bedrijven in de buurt bieden inspirerende gastlessen, bedrijfsbezoeken, opdrachten en snuffelstages aan. Vraag vandaag nog een activiteit aan in samenwerking met het bedrijfsleven!

Hoe werkt het Jet-Net & TechNet Loket

  1. Maak een account aan. Heb je deze al, log dan in op je account.
  2. Vind een bedrijf  die gastlessen, bedrijfsbezoeken, opdrachten en of snuffelstages aanbiedt dat aansluit op jouw wensen.
  3. Doe een aanvraag bij een bedrijf.
  4. Stem met het bedrijf de gastles af.
  5. Veel plezier!

Voordelen

  • Jouw leerlingen zien de mogelijkheden in de techniek
  • Praktijkgericht LOB
  • Jouw schoolvak gekoppeld aan de praktijk
  • Makkelijk en snel aanvragen bij een bedrijf in de buurt
  • Tips en hulpmiddelen
Terug naar overzicht

Meer inspiratie