• Over ons

 • Jet-Net

  Jet-Net: Dé verbinder voor toekomst in technologie

  Jet-Net is in 2002 ontstaan als een initiatief met als doel leerlingen in het funderend onderwijs een contextrijke leerervaring te bieden. Binnen het netwerk werkten bedrijven en scholen nauw samen om leerlingen de eindeloze mogelijkheden binnen de wereld van technologie, techniek en ICT te laten zien.
  Talloze activiteit zijn georganiseerd in de afgelopen 20 jaar, denk hierbij aan Career Days, Meet The Boss, docentendagen, bedrijfsbezoeken en gastlessen. Deze inzet in de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat veel activiteiten nu goed geborgd zijn in de regio’s zelf: partners pakken samen de handschoen op!

  Om er voor te zorgen dat alle leerlingen leuk, uitdagend en contextrijk technologieonderwijs krijgen is het cruciaal dat scholen en bedrijven regionaal elkaar weten te verbinden. Jet-Net heeft de afgelopen jaren ingezet op het versterken en verbinden van partijen in de regio’s. Dit heeft geresulteerd in goed functionerende onderwijsnetwerken waar bedrijven als partner bijdragen aan het vormgeven en organiseren van activiteiten. Landelijke activiteiten zoals de Career Days zijn inmiddels onderdeel van de regionale activiteitenagenda.

  Vanuit landelijk worden er geen activiteiten meer georganiseerd of campagnes vormgegeven. Jet-Net samenwerkingen zijn onderdeel van de regionale netwerken en vanuit landelijk wordt ingezet op kennisontwikkeling en -deling.

  We doen onderzoek om inzicht te krijgen in de behoeften en trends op het gebied van bèta- en techniekonderwijs. Daarnaast delen we onze expertise met de netwerken via kennissessies. Ook voorzien we onze partners van waardevolle data, bijvoorbeeld over instroom- en doorstroomcijfers op lokaal en regionaal niveau.
  Bovenstaande rol en werkzaamheden worden de komende periode onderdeel gemaakt van het groeifondsprogramma Techkwadraat. Met dit programma wordt een impuls gegeven aan het stimuleren van technologische vaardigheden van alle leerlingen in het funderend onderwijs.