• Over ons

 • Jet-Net

  Jet-Net: Dé verbinder voor toekomst in technologie

  Jet-Net is in 2002 ontstaan als een initiatief met als doel leerlingen in het funderend onderwijs een contextrijke leerervaring te bieden. Binnen het netwerk werkten bedrijven en scholen nauw samen om leerlingen de eindeloze mogelijkheden binnen de wereld van technologie, techniek en ICT te laten zien.

  Talloze activiteit zijn georganiseerd in de afgelopen 20 jaar, denk hierbij aan Career Days, Meet The Boss, bedrijfsbezoeken en gastlessen. Deze inzet in de afgelopen jaren heeft ervoor gezorgd dat veel activiteiten nu goed geborgd zijn in de regio’s zelf: partners pakken samen de handschoen op!

  Helaas komen nog steeds te weinig jongeren in aanraking met technologie, en blijft de keuze voor technische vakgebieden achter bij wat de maatschappij en de arbeidsmarkt nodig hebben. Regionale netwerken spelen een belangrijke rol om dit te veranderen.

  Als landelijk bureau ondersteunt en faciliteert Jet-Net deze regionale netwerken. We doen onderzoek om inzicht te krijgen in de behoeften en trends op het gebied van bèta- en techniekonderwijs. Daarnaast delen we onze expertise met de netwerken via kennissessies. Ook voorzien we onze partners van waardevolle data, bijvoorbeeld over instroom- en doorstroomcijfers op lokaal en regionaal niveau.

  Samen zorgen we voor kwaliteit en impact! Door onze krachten te bundelen, kunnen we jongeren enthousiasmeren voor technologie, techniek en ICT, en hen helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor een toekomst vol kansen en uitdagingen.

  Ons groeiende netwerk is opzoek naar nieuwe bedrijven!