Ook deelnemer worden?

Lees meer
12 maart 2020

Wetenschap & Technologie in de klas! Laat je inspireren

Investeren in technisch en technologisch onderwijs loont. Door lessen Wetenschap & Technologie (W&T) ontwikkelen kinderen onmisbare vaardigheden voor de toekomst. Maar hoe breng je die onderzoekende en ontdekkende vaardigheden de klas in?

Nieuwe rubriek in PrimaOnderwijs

PrimaOnderwijs maakt hierover dit jaar een nieuwe terugkerende rubriek ‘Wetenschap & Technologie in de klas!’ vol met inspiratie door bijzondere voorbeelden en enthousiaste leerkrachten! De eerste editie wordt afgetrapt door leerkracht Paul Hulshoff van basisschool Wethouder van Eupen in Eindhoven. De school werd in januari van dit jaar uitgeroepen tot de grote winnaar van de TechniekTrofee 2020.

Wethouder van Eupenschool

‘Onze lessen W&T zijn ontstaan door goed te luisteren naar het team. Collega’s hadden de wens meer 21e eeuwse vaardigheden aan te boren, vaker thematisch te werken en vakken met elkaar te verbinden’, zo legt Paul, zelf leerkracht van groep 7, uit. Op basis van de aangegeven wensen en behoeften én het verlangen om meer techniek in hun onderwijs te verwerken, werd bij Wethouder van Eupen een werkgroep van vier personen gevormd om het W&T-onderwijs vorm te geven. In het artikel lees je hoe dit gewerkt heeft voor de school.

Terug naar overzicht

Meer inspiratie

Tips van experts

Drie tips voor een goed georganiseerd technieklokaal

Dus jouw school heeft een compleet nieuw ingericht technieklokaal? Te gek, daar valt voor leerlingen veel te beleven...

Lees meer
Tips van experts

Drie tips voor het inrichten van een technieklokaal

Dus jouw school krijgt een technieklokaal? Fantastisch, daar gaan de leerlingen veel plezier aan beleven! Maar hoe zorg...

Lees meer
Tips van experts

Een technieklokaal opzetten op jouw basisschool? Drie tips voor de beste aanpak

Wetenschap en technologie (W&T) krijgt steeds meer aandacht in het basisonderwijs. Sommige basisscholen denken daarom na over een...

Lees meer