Ook deelnemer worden?

Lees meer

Wetenschap & Technologie in de klas! Laat je inspireren

Investeren in technisch en technologisch onderwijs loont. Door lessen Wetenschap & Technologie (W&T) ontwikkelen kinderen onmisbare vaardigheden voor de toekomst. Maar hoe breng je die onderzoekende en ontdekkende vaardigheden de klas in?

Nieuwe rubriek in PrimaOnderwijs

PrimaOnderwijs maakt hierover dit jaar een nieuwe terugkerende rubriek ‘Wetenschap & Technologie in de klas!’ vol met inspiratie door bijzondere voorbeelden en enthousiaste leerkrachten! De eerste editie wordt afgetrapt door leerkracht Paul Hulshoff van basisschool Wethouder van Eupen in Eindhoven. De school werd in januari van dit jaar uitgeroepen tot de grote winnaar van de TechniekTrofee 2020.

Wethouder van Eupenschool

‘Onze lessen W&T zijn ontstaan door goed te luisteren naar het team. Collega’s hadden de wens meer 21e eeuwse vaardigheden aan te boren, vaker thematisch te werken en vakken met elkaar te verbinden’, zo legt Paul, zelf leerkracht van groep 7, uit. Op basis van de aangegeven wensen en behoeften én het verlangen om meer techniek in hun onderwijs te verwerken, werd bij Wethouder van Eupen een werkgroep van vier personen gevormd om het W&T-onderwijs vorm te geven. In het artikel lees je hoe dit gewerkt heeft voor de school.

Terug naar overzicht

Meer inspiratie