Ook deelnemer worden?

Lees meer

Voorbereidende lesbrief voor basisscholen die op bedrijfsbezoek gaan

Wil je met je leerlingen graag een bezoek brengen aan een bedrijf om in de praktijk te laten zien wat er in les is behandeld? Of misschien om het werken in de techniek tastbaarder en aantrekkelijker te maken? Lees hier hoe je een bedrijfsbezoek met blijvend leereffect organiseert.

Goed voorbereiden

Om je goed voor te bereiden op het bedrijfsbezoek bedenk je waarom je een bedrijfsbezoek wilt organiseren. Als het doel helder is, is de kans groter dat het bedrijfsbezoek aansluit bij jouw verwachtingen (en dat van de leerlingen) en het bedrijfsbezoek een succes wordt! Het bedrijfsbezoek leent zich goed om aan te sluiten bij een thema dat op school centraal staat, bijvoorbeeld over gezondheid, het weer, bouwen of techniek, wetenschap, de oudheid, muziek, etc.

Voorbereidende lesbrief

Als je op bedrijfsbezoek gaat is het voor het bedrijf, de leerlingen en jouzelf prettig als de groep goed voorbereid is. je kunt dit bijvoorbeeld doen met behulp van deze lesbrief met filmpjes. Hierin beschrijven we drie korte voorbereidende opdrachten die je met de leerlingen kunt uitvoeren. Tijdens het bedrijfsbezoek gaan de leerlingen zelf aan de slag: onderzoeken, uitproberen, ontwerpen. Een afsluitende les op school zorgt ervoor dat de nieuw opgedane kennis goed beklijft.

 

Terug naar overzicht

Meer inspiratie