Ook deelnemer worden?

Lees meer

Tips van lector Hanno van Keulen: hoe creëer je een visie op W&T?

Wil je als school serieus werk maken van wetenschap- en techniekonderwijs (W&T)? Dan vraagt dat om een heldere visie. Wat wil je bereiken? En hoe verdeel je de koek? Lees de tips van Hanno van Keulen, lector Leiderschap in Onderwijs en Opvoeding aan de hogeschool Windesheim.

W&T helpt bij voorbereiden op de toekomst

Basisscholen en leerkrachten willen veel en er wordt veel van ze gevraagd, terwijl het lerarentekort groeit. Muzikale vorming, bewegen, programmeren, sociale vaardigheden en burgerschap ontwikkelen, de circulaire economie, het is allemaal belangrijk. Ook Wetenschap & Techniek mag in dit rijtje niet ontbreken. “Kinderen komen in hun leefwereld overal techniek tegen”, vertelt Hanno tijdens het eerste webinar van de webinarserie ‘Organisatie van W&T-onderwijs voor schoolleiders’. “Dat vinden ze interessant, ze hebben er vragen over. Willen we ze voorbereiden op de toekomst – en dat is de opdracht van ons onderwijs – dan kan Wetenschap & Techniek daarbij helpen.”

Benieuwd naar de tips en de visie van Hanno? Lees het in de publicatie ‘Visie op Wetenschap & Techniek: een kwestie van keuzes’.

Terug naar overzicht

Meer inspiratie