Ook deelnemer worden?

Lees meer

Tips om goed aan de slag te gaan met W&T-onderwijs

Drie tips van Rolf Hut

Techniek is belangrijk op de basisschool omdat het in alle aspecten van ons dagelijks leven terugkomt. Het helpt kinderen (en volwassenen!) te begrijpen wat er om hun heen gebeurt. Wetenschap & Techniek in de klas is niet moeilijk, het kan al met huis-tuin-en-keukenmiddelen. Rolf Hut is ingenieur-docent aan de TU Delft, hij geeft in deze video zijn drie tips voor het starten met W&T op de basisschool.

Drie tips van Julia Cramer

Julia Cramer is gepromoveerd in natuurkunde bij QuTech in Delft en doet nu onderzoek aan de Universiteit Leiden naar wetenschapscommunicatie en maatschappij. Ze richt zich specifiek op de vraag hoe we meer diversiteit in Wetenschap & Techniek kunnen krijgen. In deze video geeft ze geeft haar 3 tips voor het toegankelijker maken van W&T voor alle leerlingen in de klas! Hoe kun je er als leerkracht voor zorgen dat meer leerlingen in aanraking komen met Wetenschap & Techniek?

Drie tips van Symen van der Zee

Symen van der Zee is Lector Wetenschap en Technologie in het onderwijs. Hij doet onderzoek naar professionalisering van leerkrachten op het gebied van wetenschap en technologie. Hoe integreer je W&T in je onderwijs? En hoe zorg je ervoor dat kinderen wetenschap en techniek leren? Hij geeft zijn drie tips over het integreren van Wetenschap & Techniek met reguliere vakken als taal en rekenen.

Terug naar overzicht

Meer inspiratie