Ook deelnemer worden?

Lees meer

W&T-onderwijs: leren van andere scholen

Hoe doen anderen het? In deze video’s vertellen leerkrachten, directieleden en techniekcoördinatoren enthousiast hoe zij van wetenschap- en techniekonderwijs op hun school een succes maken. Laat je inspireren door deze ervaringen uit de praktijk.

Techniek in het basisonderwijs. Makkelijker dan je denkt

In deze video vertellen leerkrachten, techniekcoördinatoren en directeuren van de Willem Alexanderschool in Leeuwarden en SBO De Tweern in Goes wat wetenschap- en techniekonderwijs oplevert, hoe je het integreert in je onderwijs en welke voordelen het heeft voor leerkrachten.

Basisschool De Zwerm over starten met W&T-onderwijs

In 2015 won Basisschool De Zwerm in Sint Maarten de TechniekTrofee. Hoe zijn zij gestart met wetenschap en technologie? “Het begint allemaal met enthousiasme en gewoon proberen”, vertelt directeur Eveline van Mameren in deze video.

PCB Oranje Nassau over Onderzoekend en Ontwerpend Leren

W&T-onderwijs volgens de principes van Onderzoekend en Ontwerpend Leren: wat levert dat nou op? Directeur Annette Hesseling van PCB Oranje Nassau in Zwammerdam: “Bij O&O-leren komt ieder kind tot z’n recht, alle talenten worden aangesproken.”

SBO De Tweern over hun ervaring met W&T-onderwijs

“Denk niet te moeilijk: met eenvoudig materiaal kun je al heel mooie technieklessen opzetten”, vertelt Robert van Oosten (techniekcoördinator bij SBO De Tweern) in deze video.

De Willem Alexanderschool over hun ervaring met W&T-onderwijs

Joffra van der Velde is techniekcoördinator op de Willem Alexanderschool. “Je hoeft niet alles te weten,” vertelt ze in deze video. “Niets is leuker dan om samen met kinderen op zoek te gaan naar het antwoord.”

Terug naar overzicht

Meer inspiratie