Ook deelnemer worden?

Lees meer

Kennisbank ‘W&T in de klas’ helpt jouw school met W&T-aanbod op alle niveaus

Talenten ontdekken, leerlingen motiveren, kinderen goed voorbereiden op de toekomst: allemaal redenen om werk te maken van wetenschap & techniek.  Maar hoe geef je W&T een structurele plek in jouw klas, jouw onderwijsteam en in het curriculum van de school? De online kennisbank ‘Wetenschap & Technologie in de klas’ helpt je daarbij!

Wat vind je op Wetenschap & Technologie in de klas?

De kennisbank ‘W&T in de klas’ staat boordevol publicaties, instrumenten, praktijkvoorbeelden en praktisch lesmateriaal die je kunt gebruiken om een volgende stap met Wetenschap & Technologie te maken op jouw school. Of je nu als leerkracht wilt lesgeven in W&T, als schoolleider je team wilt professionaliseren in W&T, W&T wilt verankeren in je curriculum of wilt samenwerken met technische regionale bedrijven, de kennisbank helpt. Wil je eerst weten waar jouw school staat met W&T? Start dan met de quickscan.

Lesgeven in W&T

Op de pagina ‘lesgeven in W&T’ vind je interessant lesmateriaal waarin onderzoekend en ontwerpend leren centraal staat, inspirerende praktijkvoorbeelden van andere leerkrachten, maar ook praktische handreikingen & instrumenten en achtergrondinformatie over hoe je W&T een plek geeft in jouw klas.

Professionaliseren in W&T

Op de pagina ‘professionaliseren in W&T’ vind je nascholingsmateriaal, inspirerende praktijkvoorbeelden en praktische tips en handleidingen die jou helpen bij het vormgeven van onderwijs in W&T in je klas.

Verankeren van W&T

Op de pagina ‘verankeren van W&T’ vind je informatie over het leerplankader en de doorgaande leerlijn, inspiratieverhalen van andere scholen en praktische tips en handvatten voor een duurzame implementatie van W&T.

Samenwerken met bedrijven

Goed W&T-onderwijs sluit aan bij de belevingswereld van leerlingen en vindt plaats in een betekenisvolle context. De omgeving van de basisschool biedt veel kansen om hier een invulling aan te geven. Bijvoorbeeld door samen te werken met het regionale bedrijfsleven. Op de pagina ‘samenwerken met bedrijven’ lees je hier meer over!

Terug naar overzicht

Meer inspiratie