Ook deelnemer worden?

Lees meer

Effectieve video-instructies

TechYourFuture verzamelt de komende tijd interessante tips en inzichten over video-instructies. Doe er je voordeel mee!

Video-instructies vanuit TechYourFuture

In samenwerking met dr. Hans van der Meij, Universiteit van Twente worden komende weken verschillende video’s over effectieve video-instructie geproduceerd. Deze video’s geven door middel van zowel wetenschappelijk onderzoek als bruikbare praktijkvoorbeelden antwoorden op de vele vragen die er rondom dit thema zijn:

Video 1: Wat is een goede lengte voor een video-presentatie?

Inhoud:

  • Theorie (0-1:50) – Wat is een goede lengte voor een video-presentatie?
  • Tips (1:50 – 3:00) – Hoe kan je toch “langere” video-presentaties geven zonder al te veel rendement te verliezen?
  • Praktijk (3:00 – 6:45) – Stap voor stap uitleg over hoe jij jouw video’s kan voorzien van elementen zoals quiz-vragen met behulp van vizia.co

Video-instructies vanuit Video-unit Saxion

Tips voor het maken van onderwijsvideo’s. De video-unit maakt educatief audiovisueel materiaal dat aansluit bij het online en blended onderwijs op Saxion en deelt haar producties open en online via video.saxion.nl

In de uitgave die hieronder te downloaden is geeft de video-unit tips voor het maken van je eigen onderwijsvideo. Ze richten zich vooral op een video die je achter je pc maakt, maar ze besteden ook aandacht aan het opnemen met een camera of smartphone.

Download: tips voor het maken van onderwijsvideo’s

Deze tips en inzichten zijn verzameld door onze partner in kennisdeling TechYourFuture. Bekijk hier het originele artikel.

Terug naar overzicht

Meer inspiratie