Ook deelnemer worden?

Lees meer

DEAL de serie: enthousiaste films over de toekomst van techniek

Eindbaas (langer zelfstandig thuis door slimme techniek), Het Spijkerpaleis (duurzaam bouwen) en Tour de Force (duurzame mobiliteit). Het zijn drie afleveringen van DEAL de serie; een serie korte speelfilms waarin jongeren worden geënthousiasmeerd voor een toekomst in de innovatieve, duurzame techniek. De films geven leerlingen een andere kijk op techniek en kunnen ingezet worden in jouw LOB-lessen. 

De drie gratis te bekijken afleveringen, die geschikt zijn voor leerlingen van de bovenbouw van het primair onderwijs en onderbouw van het voortgezet onderwijs, zijn afzonderlijk van elkaar te bekijken. Bewustwording is hierbij het doel en de films zijn geschikt om in te zetten als reflectiemiddel in een educatieve context.

Eindbaas

Het verhaal van de korte feelgood-komedie Eindbaas draait om Marieke (14) die een kunstmatige intelligentie, genaamd Katinka, inschakelt om voor haar veeleisende opa Haijo te zorgen. Helaas gaat dat niet helemaal zoals ze van tevoren had bedacht en neemt Katinka het hele huis, de provincie Groningen en daarna de hele wereld over. Marieke en Haijo gaan er alles aan doen om Katinka te verslaan. Je bekijkt de aflevering hier. 

Het Spijkerpaleis

In deze aflevering wedt een eigenwijze architecte in de dop met haar oudere broer dat ze in staat is een zelf ontworpen ‘eco-keet’ te bouwen. Het blijkt een overmoedig besluit, maar als de jongedame in contact komt met een populaire volkszangeres en de kleurrijke bouwploeg die haar kapitale villa verbouwt en verduurzaamt, krijgt ze een sprankje hoop en een zomervakantie om niet snel te vergeten! Je bekijkt de aflevering hier. Na het bekijken van de aflevering kan jouw klas zelf aan de slag met de opdracht ‘Ontwerp je eigen Eco-keet’, een initiatief van Bouwend Nederland Noord. De lesbrief download je hier. 

Tour de Force

Dit verhaal draait om een ongedurige fietsontwerper die tijdens een te vroeg uitgevoerde testrit zijn elektrische beachcruiser total loss rijdt. De veeleisende mentor met wie de jongen weken aan de fiets heeft gewerkt laat hem vallen. Met hulp van twee vrienden wordt in een hightech garage voor vrachtwagens getracht een nieuw ontwerp te realiseren om alsnog te kunnen schitteren op een ‘e‑bike-event’. Tijdens de race tegen de klok zet een essentieel onderdeel dat ontbreekt de onderlinge verhoudingen wederom op scherp. Deze aflevering bekijk je hier. 

Terug naar overzicht

Meer inspiratie