Ook deelnemer worden?

Lees meer

Beroepsoriëntatie op de basisschool: 3 voorbeelden

Hoe doen anderen het? In deze video’s vertellen scholen enthousiast over beroepsoriëntatie en hoe zij dit onderdeel maken van W&T-onderwijs op hun school. Laat je inspireren door deze ervaringen uit de praktijk.

Beroepsoriëntatie op basisschool De Kubus

Op basisschool De Kubus vinden ze beroepsoriëntatie heel belangrijk voor hun leerlingen. Ze vinden het belangrijk om de leerlingen te helpen hun talenten te ontdekken, zodat zij in de toekomst een betere keus kunnen maken voor een vervolgopleiding of een beroep. In deze video vertelt Gertjan Aarnink, leerkracht op KBS De Kubus in Enschede, hoe zij dit op hun school aanpakken.

Beroepsoriëntatie op basisschool De Hoge Ven

Op basisschool De Hoge Ven vinden ze het heel belangrijk dat kinderen in aanraking komen met allerlei beroepen. Ze begonnen daarom het ‘Stoere Beroepen-project’. In deze video vertelt leerkracht Hiske Beemsterboer meer over dit project en waarom het zo belangrijk is om al bij jonge kinderen te starten met beroepsoriëntatie.

Beroepsoriëntatie op basisschool De Wegwijzer

Volgens de leerkrachten van basisschool De Wegwijzer in Hunsel kun je niet vroeg genoeg beginnen met beroepsoriëntatie bij kinderen. Juist omdat jongen kinderen nog zo open staan voor het verwerven van nieuwe kennis en het leren over beroepen. Leerkracht Hilda Bex-Teuwen vertelt in deze video hoe ze dat aanpakken op basisschool De Wegwijzer.

 

Terug naar overzicht

Meer inspiratie