Handleiding activiteiten organiseren rond de 7 werelden van techniek

In deze handleidingen vind je achtergrondinformatie over de 7 werelden van techniek en tips voor jouw activiteit, bijvoorbeeld een gastles of een bedrijfsbezoek in de vorm van een workshop. Zodat je aan de hand van de 7 werelden een aantrekkelijk en realistisch beeld kunt geven van werken in jouw bedrijf waarbij je rekening kunt aansluiten bij de belevingswereld van de leerlingen. Bepaal eerst in welke wereld jouw bedrijf zit. En lees dan de handleiding bij de betreffende wereld over wat je als bedrijf met de 7 werelden kunt doen.

Bekijk hier de handleiding ‘hoe geef ik een inspirerende workshop’

In de wereld van Mens & Gezondheid draait alles om mensen vitaler en gezonder te maken. Mét behulp van de nieuwste technische toepassingen. In deze wereld werkt men aan het ontwerpen, maken, onderhouden en bedienen van medische apparaten en hulpmiddelen. Bekijk de handleiding bij deze wereld.

In de wereld van Energie, Water & Veiligheid werken mensen met technische kennis hard aan het oplossen van de problemen van onze aarde zoals luchtvervuiling, en de gevolgen van het veranderende klimaat. In deze wereld zet men zich in voor het veilig en gezond houden van de aarde, het milieu en onszelf. Bekijk de handleiding bij deze wereld.

In de wereld van Voeding & Natuur is de grote uitdaging om de steeds groeiende wereldbevolking van genoeg en gezond voedsel te blijven voorzien. Én tegelijkertijd te zorgen dat het in balans met de natuur gebeurt. Hier draagt iedereen bij aan een betere wereld. Bekijk de handleiding bij deze wereld.

Wereldwijd moeten we met steeds meer mensen wonen, werken en ons verplaatsen in een krappe ruimte. In de wereld van Wonen, Werken & Verkeer wordt aan deze uitdaging voor de toekomst gewerkt. Bekijk de handleiding bij deze wereld.

In de wereld van Ontwerp, Productie & Wereldhandel bedenken, ontwerpen, maken en verkopen we producten en diensten die de wereldeconomie draaiende houden. Om alles op te slaan en te vervoeren zijn mega-magazijnen, vliegvelden en havens nodig. In deze wereld vertrouwt men hiervoor op techniek. Op deze manier wordt er in deze wereld bijgedragen aan de handel over de hele wereld. Bekijk de handleiding bij deze wereld.

In de wereld van Digitaal, Media & Entertainment realiseert iedereen zich dat bijna alles in ons dagelijks leven verloopt via mobiel of computer. En dat we op allerlei manieren steeds meer digitaal met elkaar verbonden zijn. Dat betekent wel dat dit veilig moet kunnen: volop werk voor digi-specialisten dus. Bekijk de handleiding bij deze wereld.

In de wereld van Hi-tech & Science wordt voortdurend naar de grenzen van techniek gezocht. En is het de uitdaging om daar zelfs overheen te gaan. In deze wereld werkt iedereen aan nieuwe ideeën die de wereld kunnen veranderen. Bekijk de handleiding bij deze wereld.