Functieomschrijving coach

Over Jet-Net & TechNet

Jet-Net & TechNet is een groot landelijk netwerk waarbinnen bedrijven en scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs samenwerken om kinderen en jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in de technologie. Via gastlessen, bedrijfsbezoeken en andere activiteiten met bedrijven geven we jongeren een reëel en positief beeld van technische beroepen en helpen we ze bij het maken van een bewuste keuze voor hun toekomstige studie en carrière.

Het opzetten en vormgeven van die samenwerking hoeven bedrijven en scholen niet alleen te doen. Er zijn regiocoördinatoren die het netwerk in de regio beheren en gezond houden, de verbinding leggen tussen bedrijven en scholen en hen helpen bij het opstarten en verder vormgeven van de samenwerking. Er zijn allerlei workshops, trainingen en formats voor bedrijven en scholen om aan de slag te gaan met bedrijfsbezoeken, (online) gastlessen en andere activiteiten. En, er kan gebruik worden gemaakt van coaches die bedrijven hands-on en 1-op-1 ondersteuning bieden bij het opzetten en organiseren van activiteiten (denk aan een bedrijfsbezoek, gastles of andere activiteit met scholen).

Coaches

Coaches zijn expert in de samenwerking tussen bedrijven en scholen, weten hoe een goed bedrijfsbezoek of een goede gastles eruit ziet, hoe je deze opbouwt en welke voorwaarden belangrijk zijn om jongeren op een juiste manier aan te spreken. Coaches zijn flexibel, hands-on en denken graag mee met de hulpvraag van het bedrijf.

Competenties en functie-eisen

 • Je hebt kennis van zaken mbt het speelveld in het onderwijs én bedrijfsleven
 • Je hebt affiniteit met het technisch bedrijfsleven, weet hoe bedrijven denken en werken en kunt gemakkelijk de vertaalslag maken naar het onderwijs
 • Je hebt ervaring in het vormgeven van activiteiten (gastlessen, bedrijfsbezoeken, etc.) tussen scholen en bedrijven en beschikt over voldoende inspirerende voorbeelden
 • Je hebt kennis en expertise om bedrijven van concrete handvatten te voorzien hoe zij hun activiteiten kunnen vormgeven
 • Je beschikt over organisatiesensitiviteit en beweegt je snel thuis in het Jet-Net & TechNet-netwerk
 • Je bent flexibel in te zetten op hulpvragen vanuit bedrijven
 • Je bent oplossingsgericht en denkt in mogelijkheden
 • Je bent ad hoc en op afroep beschikbaar
 • Je denkt in oplossingen en werkt hands-on
 • Je bent een goede luisteraar, vraagt door en weet gemakkelijk de hulpvraag te alloceren
 • Basiskennis over Bèta&TechMentality, de 7 werelden en framing en associaties is een pré

De werkzaamheden van een coach worden vergoed op basis van een uurtarief en zullen bestaan uit enerzijds het ad hoc inspelen op 1-op-1 hulpvragen vanuit bedrijven, alsook het vormgeven en aanbieden van workshops en trainingen aan verschillende clusters van het bedrijfsleven. Denk aan workshops voor branches, fondsen of andere gremia waar bedrijven samen komen.

Jet-Net & TechNet is op zoek naar enkele (nieuwe) coaches die dit najaar aan de slag willen om bedrijven te helpen bij hun specifieke hulpvraag. Ben jij of ken jij zo’n coach? Neem dan vóór 1 oktober 2020 contact op met het landelijk bureau van Jet-Net & TechNet, en stuur een motivatie en CV naar Edith Hilbink (senior projectleider Jet-Net & TechNet) via e.hilbink@jet-net.nl of bel met 06 27 88 79 57.