Workshops

Jet-Net & TechNet bied diverse workshops aan voor teams van leerkrachten en schoolleiders van basisscholen. Het actuele workshopaanbod voor professionals in het primair onderwijs vind je hieronder.

Inspiratieworkshop
Tijdens deze laagdrempelige kennis- en inspiratiesessie op school helpt Jet-Net & TechNet bij het enthousiasmeren van het hele schoolteam voor W&T-onderwijs. Leerkrachten ervaren dat het geven van een W&T-les niet moeilijk is en krijgen inzicht in de manier waarop je met W&T aan de kerndoelen voldoet. Klik hier om meer te lezen over deze workshop of om je aan te melden.

Workshop W&T- actieplan
Starten met W&T (en Onderzoekend en Ontwerpend Leren) brengt – naast onderwijsinhoudelijke – een aantal organisatorische vragen met zich mee. Om schoolteams daarbij te ondersteunen, biedt Jet-Net & TechNet de workshop W&T-actieplan aan. Tijdens deze workshop gaat het schoolteam – of een deel daarvan – praktisch aan de slag met thema’s die er voor de school toe doen. Vanuit waar de school nu staat, denkt de workshopleider met je mee over de volgende stap in W&T. Aan het einde van de workshop hebben jullie samen concrete actiepunten geformuleerd voor het vervolg. Klik hier om meer te lezen over deze workshop of om je aan te melden.

Online workshop: ‘Maak W&T-onderwijs dat raakt’ met de 7 werelden van techniek

In deze online workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Je maakt kennis met de 7 werelden van techniek, waardoor je een technische vraag of opdracht kunt verbinden met de belevingswereld van je leerlingen.
  • Je neemt de belevingswereld van de kinderen als uitgangspunt voor het bedenken van speelse en uitdagende onderzoeks- en ontwerpvragen.
  • Je ontdekt hoe je gemakkelijk met de leerlingen talloze onderwerpen kunt bedenken die met techniek of technologie te maken hebben.
  • Je leert hoe je een bestaande W&T opdracht context kunt geven, zodat de opdracht ‘levensechte’ betekenis krijgt.

Klik hier om meer te lezen over deze online workshop of om je aan te melden.

Online workshop: ‘Maak W&T-onderwijs dat raakt’ voor gevorderden, groep 6-8
Speciaal voor leerkrachten of W&T-coördinatoren met enige W&T-ervaring uit groep 6 t/m 8 is er ook een online workshop waarbij je leert hoe je met je wetenschaps- en techniekonderwijs kunt inspelen op de drijfveren en motivaties van al jouw leerlingen rondom techniek en technologie. Leerlingen krijgen hiermee de kans om hun eigen talenten en interesses te ontdekken en beeld te vormen.

Klik hier om meer te lezen over deze online workshop of om je aan te melden.