Trainingen

Online workshop: De kracht van taal en beeld

Taal en beeld zijn krachtige middelen om de beeldvorming bij jongeren over techniek positief te beïnvloeden. Graag delen we inzichten uit onderzoek en praktische tips in een aantal online workshops ‘De kracht van taal en beeld’. In de online workshop krijg je in slechts 1 uur tijd inzicht in hoe beeldvorming bij jongeren over techniek werkt en veel praktische tips om daarop in te spelen. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Online workshop Bèta&TechMentality

Wil je praktisch aan de slag met het Bèta&TechMentality-model? Neem dan deel aan de online workshop Bèta&TechMentality. Deelnemers aan de workshop hebben na afloop kennis van het Bèta&TechMentality-model, inzicht in verschillende drijfveren van jongeren en praktische handvatten om meer jongeren te kunnen aanspreken voor een technische opleiding of baan. Deze workshop duurt 60 minuten. Aanmelden kan via deze link.

Online workshop 7 werelden van techniek

Hoe laat je op een aansprekende manier zien wat techniek en technologie allemaal inhouden? Hoe leg je de koppeling met wat er gebeurt op school en in de werkpraktijk? En hoe maak je de vertaalslag van de werkzaamheden in een bedrijf naar een aansprekende context voor leerlingen? In deze workshop leer je in 60 minuten hoe je jouw leerlingen de brede mogelijkheden in de techniek kunt laten ontdekken en kunt aansluiten op hun leefwereld en interesses. Meer informatie en aanmelden? Klik dan op deze link.

Webinar voor docenten: Expeditie 7 werelden van techniek

Om docenten, LOB-coördinatoren en decanen te helpen bij het effectief inzetten van het digitale platform Expeditie 7 werelden van techniek in hun onderwijs en LOB-activiteiten, organiseert Jet-Net & TechNet een webinar. In deze korte sessie van zo’n 45 minuten, maak je kennis met de 7 werelden van techniek, de Expeditie en hoe je dit eenvoudig kunt toepassen in een van je lessen. Meer informatie vind je hier.