Trainingen

We bieden verschillende gratis trainingen aan voor docenten en schoolleiders in het voortgezet onderwijs. Hieronder vind je een overzicht van de trainingen.

Workshop: De kracht van taal en beeld

Taal en beeld zijn krachtige middelen om de beeldvorming bij jongeren over techniek positief te beïnvloeden. Graag delen we inzichten uit onderzoek en praktische tips in een aantal workshops ‘De kracht van taal en beeld’. In de workshop, die online en offline aangeboden wordt, krijg je in slechts 1 uur tijd inzicht in hoe beeldvorming bij jongeren over techniek werkt en veel praktische tips om daarop in te spelen. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Workshop: Bèta&TechMentality

Wil je praktisch aan de slag met het Bèta&TechMentality-model? Neem dan deel aan de workshop Bèta&TechMentality. Deelnemers aan de workshop, die online en offline aangeboden wordt, hebben na afloop kennis van het Bèta&TechMentality-model, inzicht in verschillende drijfveren van jongeren en praktische handvatten om meer jongeren te kunnen aanspreken voor een technische opleiding of baan. Deze workshop duurt 60 minuten. Aanmelden kan via deze link.

Werksessie: Bèta&TechMentality in jouw praktijk

Als je de workshop Bèta&TechMentality hebt gevolgd, is deze werksessie een mooie vervolgstap. Deze werksessie, die op jouw locatie gegeven wordt, helpt jouw team om het in de praktijk toe te gaan passen zodat je er direct mee aan de slag kan. Aanmelden kan hier. 

Workshop: 7 werelden van techniek

Hoe laat je op een aansprekende manier zien wat techniek en technologie allemaal inhouden? Hoe leg je de koppeling met wat er gebeurt op school en in de werkpraktijk? En hoe maak je de vertaalslag van de werkzaamheden in een bedrijf naar een aansprekende context voor leerlingen? In deze workshop, die online en offline aangeboden wordt, leer je in 60 minuten hoe je jouw leerlingen de brede mogelijkheden in de techniek kunt laten ontdekken en kunt aansluiten op hun leefwereld en interesses. Meer informatie en aanmelden? Klik dan op deze link.

Workshop: Bèta&TechMentality en de 7 werelden van techniek

Willen jullie erachter komen hoe je zoveel mogelijk leerlingen enthousiasmeert voor techniek? Volg dan deze combi-workshop! In twee uur tijd leren we jullie alles over het Bèta&TechMentality-model en de 7 werelden van techniek, zodat jullie er direct mee aan de slag kunnen. Deze workshop wordt gegeven op locatie. Aanmelden kan hier.