Webinars Bèta&TechMentality en 7 werelden

Wil jij verschillende typen jongeren raken als het gaat om bèta en techniek? Meld je dan aan voor één van onze kosteloze webinars.

Webinar Introductiesessie Bèta&TechMentality en de 7 werelden van techniek: duur 45 minuten

Je maakt kennis met het Bèta&TechMentality-model en de 7 werelden van techniek. Met deze informatie kun je onderzoeken of deze modellen voor jullie praktijk interessant zijn en wie hier nog meer bij betrokken kunnen worden. Dit jaar staan de volgende Introductiesessies gepland:

Datum  Tijd
do 10 dec 16:00 – 16:45
ma 18 jan 16:00 – 16:45
di 16 febr 08:15 – 09:00
do 4 maart 13:00 – 13:45

Aanmelden kan via deze link.

Webinar Workshop: duur 90 minuten

Als je al besloten hebt dat Bèta&TechMentality interessante mogelijkheden biedt bij wat jullie doen, kun je met deze workshop de diepte in met het Bèta&TechMentality-model. Deze ga je deze vertalen naar jullie eigen praktijk. Het is een interactief webinar waarin je veel aan de slag gaat. Dit jaar staan de volgende Workshops gepland:

Datum  Tijd
wo 9 dec 15:30 – 17:00
do 28 jan 15:30 – 17:00
do 18 febr 15:30 – 17:00

 

Aanmelden kan via deze link.

Incompany webinars

Wil je met jouw hele team of netwerk meedoen, geef je dan op via het formulier voor de incompany workshop (onderaan de betreffende webpagina) en dan plannen we een aparte datum in. Je kunt zowel online als op locatie een workshop boeken. Minimaal aantal deelnemers is 10.

Voor wie

De webinars zijn geschikt voor iedereen die meer jongeren wil inspireren voor techniek. Of je nu werkzaam bent op school of in een technisch bedrijf. In het voortgezet onderwijs en voor mbo- en hbo-instellingen zijn de webinars interessant voor docenten, mentoren, decanen, LOB coördinatoren, communicatieprofessionals op scholen en iedereen die verantwoordelijk is voor instroom en werving. Bij bedrijven zijn de webinars interessant voor bijvoorbeeld gastdocenten, begeleiders van bedrijfsbezoeken en HR medewerkers.

Vijf bètatypes

Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dat weten we dankzij het Bèta&TechMentality-model. Volgens het Bèta&TechMentality-model zijn er vijf bètatypes die onderling sterk verschillen in hun houding ten aanzien van de bètatechnische wereld. Als je inzicht hebt in wat deze vijf verschillende typen jongeren drijft en motiveert, kun je daarop inspelen bij het enthousiasmeren voor techniek. Het model biedt daarvoor volop praktische handvatten.

7 werelden van techniek

Jongeren hebben van techniek of technologie vaak een beperkt beeld. Als je techniek vanuit hun belevingswereld belicht, gaan er nieuwe werelden voor hen open. De 7 werelden van techniek laten jongeren op een aansprekende manier de verscheidenheid van techniek en technologie zien.