Online workshop: De kracht van taal en beeld

Taal en beeld zijn krachtige middelen om de beeldvorming bij jongeren over techniek positief te beïnvloeden. Graag delen we inzichten uit onderzoek en praktische tips in een aantal nieuwe online workshops ‘De kracht van taal en beeld’.

In de online workshop krijg je in slechts 1 uur tijd inzicht in hoe beeldvorming bij jongeren over techniek werkt en veel praktische tips om daarop in te spelen. Weet je bijvoorbeeld dat als we zeggen ‘techniek is niet saai en niet alleen voor jongens!’ dat juist ‘saai’ en ‘voor jongens’ blijven hangen? Met een kleine twist in het taalgebruik kan je je verhaal over techniek aantrekkelijk maken voor jongeren. Dat zit hem vaak in kleine dingen. Voor beeld geldt hetzelfde. In deze workshop leer je hoe je met woorden en beelden kunt bijdragen aan een positieve beeldvorming over techniek en technologie.

Datum   Tijd
Woensdag 2 juni 9:00 – 10:00 uur

Onderwerpen

  • Welke associaties hebben kinderen en jongeren bij techniek en technologie? Je krijgt nuttige inzichten en kant-en-klare oplossingen om daarop in te spelen binnen jouw les of presentatie.
  • Je leert een aantal basisregels over taalgebruik en hoe je er positieve beeldvorming mee kunt stimuleren. Wat je wel en wat je beter niet kan zeggen.
  • Welke beelden raken jongeren? Waarom doet het ene beeld dat wel en het andere niet? Na de workshop weet je welke beelden je kunt gebruiken. Of dat in je les is, bij je presentatie, of in je communicatie naar buiten toe.

Voor wie

Iedereen die kinderen en jongeren wil enthousiasmeren voor techniek en technologie, bijvoorbeeld:

  • Primair onderwijs (leerkrachten groep 6 t/m 8 en W&T-coördinatoren)
  • Voortgezet onderwijs (docenten, decanen, LOB- en techniekcoördinatoren, communicatiemedewerkers)
  • Bedrijven (professionals die gastlessen of bedrijfsbezoeken geven, HR- en communicatiemedewerkers)

Aanmelden

Er is per workshop een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus schrijf je op tijd in om verzekerd te zijn van een plaats. Meld je aan door op de button hieronder ‘toon formulier’ te klikken en je gegevens in te vullen. Als je een incompany online workshop wil aanvragen voor jouw netwerk of school, mail ons dan via trainingen@jet-net.nl.