Meet the Boss

Meet the Boss is een spannende debatwedstrijd op het snijvlak van technologie en maatschappij. Kunnen jouw leerlingen wel een stevige discussie aan? Geloof jij ook dat debatteren en argumenteren ze helpt om genuanceerder te denken en overtuigender te spreken? Meld jouw school dan aan bij Meet the Boss, de spannende debatwedstrijd voor vmbo-, havo- en vwo-leerlingen op het snijvlak van technologie en maatschappij.

Nieuw is dat het benodigde lesmateriaal geheel online aangeboden wordt. Heel gemakkelijk en passend binnen de anderhalvemetersamenleving.

Programma

Laat je leerlingen in teams debatteren over het dilemma van de topvrouw/-man van een multinational. De ‘boss’ legt een belangrijk vraagstuk vanuit de organisatie voor aan de leerlingen. Kunnen zij vervolgens in een spannend debat de voor- en tegenargumenten goed in kaart brengen en afwegen?

Je kunt tot wel 5 voorbereidende lessen geheel zelfstandig met jouw klas uitvoeren. De lessenserie is enthousiasmerend en verdiepend en beschikbaar voor de onder- en bovenbouw van vmbo, havo en vwo. In de lessen worden spelenderwijs de vaardigheden geoefend die nodig zijn voor spetterende debatten over techniek.

De afsluiting van Meet the Boss is de klassenfinale. De leerlingen voeren daarin twee debatten over maatschappelijke en technische vraagstukken. Bij de einddebatten is een ‘official’ van de DebatUnie (online) aanwezig om de debatten te jureren.

Lees hier meer over het programma.

Lesmateriaal

De lessenserie is enthousiasmerend en verdiepend en beschikbaar voor de onder- en bovenbouw van vmbo, havo en vwo. In de lessen worden spelenderwijs de vaardigheden geoefend die nodig zijn voor spetterende debatten over techniek. Alle lesmaterialen zijn kosteloos te downloaden zodra je jouw klas hebt aangemeld.

De lessenserie bestaat uit 6 lessen:

  • Les 1: enthousiasmeren
  • Les 2: Speechen
  • Les 3: Samenvatten
  • Les 4: Argumenteren
  • Les 5: Voorbereiden
  • Les 6: Slotdebat Meet the Boss

Wil je meer lezen? Bekijk hier de korte omschrijving van de verschillende lessen.

Meedoen

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Meld je op meettheboss.nl snel en gemakkelijk aan. Je ontvangt dan direct een login waarmee je de lesbrieven en het benodigde lesmateriaal kunt downloaden. Zodra je dat in handen hebt kun je meteen de klassenfinale inplannen (vanaf 16 november). Met de voorbereidende lessen kun je morgen al beginnen! Jouw leerlingen gaan dan 2021 in als getrainde debaters!

Heb je nog vragen? Wil je advies? Spoedig na je aanmelding neemt DebatUnie contact met je op om een en ander af te stemmen. Dan kun je ook vragen stellen, overleggen of advies vragen. Zodat jullie deelname aan Meet the Boss zeker een succes wordt!

Meer informatie en aanmelden