Veelgestelde vragen techniekcoach

Hoe vaak word ik ingezet?
Dat hangt af van jouw beschikbaarheid en de vraag van de scholen. In zomerperiodes en in december is de vraag vaak minder. Gemiddeld is de inzet één keer per maand.

Krijg ik trainingen?
Jazeker. Als waardering krijg je van ons een uitgebreid studieaanbod. Je trapt af met een basistraining over Onderzoekend & Ontwerpend leren. Daarna loop je minimaal één keer mee met een ervaren techniekcoach en krijg je begeleiding op maat – afgestemd op jouw behoefte. Je krijgt alle handvatten om blakend van het zelfvertrouwen voor de groep te staan.

Naast de basistraining – die al heel goed is -, heb je de mogelijkheid om producttrainingen te volgen. Bijvoorbeeld over de inspiratieworkshop of inspiratieles. Ook zijn extra communicatietrainingen mogelijk. Daar heb je de opties Adviesvaardigheden, Omgaan met weerstand en Het beïnvloeden van groepen en groepsdynamiek.

Krijg ik een vergoeding?
Ja, je krijgt een onkostenvergoeding. Een vrijwilligersvergoeding betaalt zich met name uit in een goed gevoel – daardoor is de geldelijke beloning bescheiden. Je krijgt €30 per uitvoering, €30 per voorbereiding en vanaf 40 kilometer enkele reis €0,25 per kilometer

Ben ik verzekerd?
Ja! Als je als vrijwilliger aan de slag gaat als techniekcoach, dan krijg je een contract bij Jet-Net & TechNet. Tijdens je vrijwillige inzet ben je verzekerd.

Wat nou als ik ermee wil stoppen?
Je hebt altijd goed contact met de vrijwilligerscoördinator, want we vinden het belangrijk dat jij blij bent. Wil je stoppen, dan is dat altijd in overleg mogelijk.

Kan ik doorgroeien?
Ja, doorgroeien is mogelijk. Als blijkt dat je het heel goed doet, dan wil natuurlijk iedereen dat je dit veel vaker doet. Het kan dan zo zijn dat je in de betaalde trainerspool van Jet-Net & TechNet terechtkomt.

Wat doet Jet-Net & TechNet?
Jet-Net & TechNet biedt basisscholen praktische ondersteuning bij het invoeren en integreren van wetenschap en techniek in het curriculum. Uit onderzoeken blijkt dat kinderen tussen hun 9e en 14e jaar beroepsbeelden vormen en zelfs al beroepen uitsluiten. Alleen dat is al genoeg om de leerlingen op jonge leeftijd kennis te laten maken met wetenschap en technologie. Bovendien levert techniek een belangrijke bijdrage aan de talentontwikkeling van kinderen.

Naast de inspiratieworkshops aan het onderwijzend personeel biedt Jet-Net & TechNet ook inspiratielessen W&T in de klas. Hierbij geef je samen met de leerkracht een les.

Welke techniekcoach word jij? Allebei mag ook.

Solliciteer door het sollicitatieformulier én je cv te mailen naar primaironderwijs@jet-net.nl.

Binnen twee weken hoor je meer van ons.