De Kracht van Taal en Beeld

Loop je regelmatig aan tegen vastgeroeste ideeën over techniek en technologie onder kinderen? Weet je niet goed hoe de eenzijdige beeldvorming te doorbreken? In deze workshop leer je welke taal en welke beelden kinderen aanspreken en enthousiasmeren voor techniek en technologie.

60 min

Voor:

  • Leerkrachten groep 1 t/m 8 en W&T-coördinatoren primair onderwijs uit provincie Gelderland

Dit kun je verwachten:

  • Leer hoe je door middel van de taal die je gebruikt positieve beeldvorming over techniek en technologie kunt stimuleren.
  • Ontdek wat voor soort beelden kinderen raken, en waarom het ene beeld beter werkt dan het andere.
  • Krijg inzicht in valkuilen: welke woorden en beelden bevestigen belemmerende stereotypen en ontmoedigen jongeren om voor techniek te kiezen?

Data

Deze workshop wordt online aangeboden op de volgende data:

Donderdag, 14 april 2022
15:30 - 16:30 uur

Dinsdag, 24 mei 2022
15:30 - 16:30 uur

Deelname is kosteloos

Op locatie

Deze workshop is aan te vragen voor jouw team of netwerk.

Vraag aan!

Waarom deze workshop?

Positieve associaties bij techniek en technologie stimuleren

Taal en beeld zijn krachtige middelen om de beeldvorming bij kinderen over techniek positief te beïnvloeden. In deze online workshop passeren handige inzichten uit onderzoek en praktische tips de revue. Je leert hoe je met woorden en beelden kunt bijdragen aan een positieve beeldvorming over techniek en technologie, of dat nu is in een (gast)les, een presentatie of in je communicatie naar buiten toe.

Wist je bijvoorbeeld dat zeggen wat techniek niet is – ‘niet saai en niet alleen voor jongens’ – ertoe leidt dat ‘saai’ en ‘voor jongens’ juist blijven hangen? Met een kleine twist in het taalgebruik – ‘techniek is spannend en iedereen kan het’ – zet je een positiever verhaal neer. Ook door middel van je beeldkeuze kan je techniek in mum van tijd aantrekkelijker maken voor grotere groepen jongeren.

Wil je deze workshop liever met jouw team (minimaal 20 deelnemers) op school volgen? Vraag de workshop dan Op locatie aan, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

De trainers

Aanmelden voor deze online workshop

Deelname is kosteloos