Geef W&T-onderwijs dat elke leerling raakt

Wil je graag ál je leerlingen enthousiast maken voor Wetenschap & Techniek (W&T)? Niet alleen de leerlingen die uit zichzelf aan de slag gaan als ze iets mogen laten rijden, ontbranden of ronddraaien? Maar ook de leerling die liever iets uitdenkt dan direct iets maakt? Of de leerling die altijd achteraan staat als er iets technisch gedaan wordt, omdat ze denkt dat ze het niet kan? Leer hoe je jouw W&T-opdrachten zo vormgeeft dat je alle kinderen in je klas of op jouw school op ‘aan’ zet.

60 min

Voor

  • Leerkrachten groep 6 t/m 8 met enige W&T-ervaring
  • W&T-coördinatoren en leden van W&T-werkgroepen

Dit kun je verwachten

  • Ontdek de verschillende ‘techtypes’ die er onder leerlingen te onderscheiden zijn.
  • Maak kennis met hun verschillende drijfveren en motivaties waar het gaat om techniek en technologie.
  • Leer hoe je met kleine aanpassingen in jullie W&T-opdrachten beter aansluit bij alle ‘techtypes’ en zo kunt inspelen op drijfveren en motivaties van álle leerlingen in je klas.
  • Breng door middel van een interactieve opdracht de theorie in de praktijk.

De online workshop is interactief. Je kunt via de chat vragen stellen en gaat praktisch aan de slag met een online tool en in breakoutrooms. Na afloop ontvang je een overzicht van de belangrijkste tips & tools die je meteen kunt inzetten.

Data

Deze workshop wordt online aangeboden op de volgende data:

Woensdag, 13 oktober
16:00 - 17:00 uur

Donderdag, 18 november
20:00 - 21:00 uur

Dinsdag, 7 december
16:00 - 17:00 uur

Deelname is kosteloos

Op locatie

Deze workshop is aan te vragen voor jouw team of netwerk.

Vraag aan!

Waarom deze workshop?

Alle leerlingen enthousiasmeren voor Wetenschap & Techniek

Techniek en technologie is ondertussen niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Overal om je heen is techniek: de een is gefascineerd door robots en de ander is totaal niet met techniek bezig, maar maakt er toch elke dag gebruik van. Alle reden dus om de interesse voor techniek en technologie bij alle leerlingen aan te spreken en aan te wakkeren. En daarbij aan te sluiten op de drijfveren van elk kind. Niet ieder kind weet namelijk van zichzelf waarin hij/zij uitblinkt of waar hun interesse ligt dus aan jou de taak om ze dat te laten ontdekken.

In deze online workshop doe je hier volop inspiratie voor op. Het geheim is dat je vragen en opdrachten zo formuleert dat ze interessant en tastbaar worden voor kinderen met hele verschillende drijfveren. Dus zowel de leerlingen die graag met hun handen bezig zijn als degenen die de wereld willen verbeteren. Zij die met plezier een computer uit elkaar haalt en hij die graag nadenkt over hoe je de sloot naast de school schoonhoudt. Ook barrières komen aan de orde, denk bijvoorbeeld aan die leerling die al gauw denkt dat een opdracht te moeilijk is.

Als je oog hebt voor de verschillende drijfveren van je leerlingen, kan je met gemak W&T-opdrachten aanpassen of bedenken waarmee je de snaar van elke leerling raakt. Zo laat je je leerlingen ontdekken dat ze naast het maken van de mooiste dingen, ook allerlei oplossingen kunnen bedenken voor (technische) vragen, mensen om hen heen kunnen helpen en dat techniek misschien wel makkelijk is dan ze dachten.

Aanmelden voor deze online workshop

Deelname is kosteloos