Geef W&T onderwijs met de 7 werelden van techniek en ’techtypes’

Hoe zet je al jouw leerlingen in de klas ‘aan’ voor wetenschap & technologie? Ieder kind heeft namelijk andere drijfveren en interesses. In deze workshop leer je hoe je kunt inspelen op die verschillende interesses van jouw leerlingen aan de hand van aansprekende contexten, om ze zo te enthousiasmeren voor techniek en technologie. Met de 7 werelden van techniek leg je op een gemakkelijke manier de link tussen de belevingswereld van jouw leerlingen en techniek en technologie. Als je dat hebt bereikt, kun je gaan inzoomen op verschillende drijfveren binnen zo’n belevingswereld. Zo geef je een goede richting aan jouw W&T-onderwijs!

2 uur

Voor:

  • Leerkrachten van groep 1 t/m 8 uit provincie Gelderland
  • W&T-coördinatoren en leden van W&T-werkgroepen

Locatie:

  • Iselinge Hogeschool in Doetinchem

Dit kun je verwachten:

  • Maak kennis met de 7 werelden van techniek, een model waarin je met aansprekende contexten de breedte van techniek ontdekt.
  • Ontdek de verschillende ’techtypes’ die er onder leerlingen te onderscheiden zijn, met elk hun eigen set drijfveren en motivaties waar het gaat om techniek en technologie.
  • Neem de belevingswereld van kinderen als uitgangspunt om vervolgens in te spelen op hun drijfveren en ze zo te enthousiasmeren voor techniek.
  • Leer hoe je variatie aanbrengt in je W&T-onderwijs door opdrachten in een verscheidenheid van belevingswerelden aan te beiden,
  • Leer hoe je met kleine aanpassingen in jullie W&T-opdrachten beter aansluit bij alle ‘techtypes’ en zo kunt inspelen op drijfveren en motivaties van álle leerlingen in je klas.

Data

Deze workshop wordt aangeboden op de volgende datum:

Woensdag, 23 maart 2022
15:00 - 17:00 uur

Deelname is kosteloos

Waarom deze workshop?

Alle leerlingen enthousiasmeren voor Wetenschap & Techniek

Techniek en technologie zijn ondertussen niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Overal om ons heen is techniek. Alle reden dus om de interesse voor techniek en technologie bij alle leerlingen aan te spreken en aan te wakkeren. En daarbij aan te sluiten op de drijfveren en de belevingswereld van elk kind. Kinderen aan de slag laten gaan met ontwerpopdrachten en technische uitdagingen is goed voor hun creativiteit, zelfstandigheid en probleemoplossend vermogen.

In deze workshop maak je kennis met de 7 werelden van techniek, die jou oneindige inspiratie zullen bieden en je helpen om W&T-opdrachten in een voor leerlingen herkenbare en aantrekkelijke context te plaatsen. Je oefent hiermee tijdens de workshop, en leert hoe je de vragen waar leerlingen zelf mee komen meteen kunt gebruiken als startpunt voor nieuwe W&T-opdrachten.

Daarnaast doe je volop inspiratie op voor W&T-onderwijs dat al jouw leerlingen raakt. Het allerbelangrijkste wat je moet doen is: je vragen en opdrachten zo formuleren dat ze interessant en tastbaar worden voor kinderen met hele verschillende drijfveren. Dus zowel de leerlingen die graag met hun handen bezig zijn als degenen die de wereld willen verbeteren. Zij die met plezier een computer uit elkaar haalt en hij die graag nadenkt over hoe je de sloot naast de school schoonhoudt. En ook die leerlingen die al gauw denken dat een technische opdracht te moeilijk is.

De trainers

Aanmelden voor deze training

Deelname is kosteloos