Geef W&T-onderwijs met de 7 werelden van techniek

Hoe laat je jouw leerlingen zien wat techniek en technologie allemaal inhoudt? Dat het niet alleen gaat over molentjes op zonne-energie, knikkerbanen en lego, maar ook over de lichten bij de eindmusical of nieuwe medicijnen tegen buikpijn. Techniek en technologie omvat zóveel, dat het belangrijk is om jouw leerlingen dit op hun eigen manier te laten ontdekken. In deze workshop maak je kennis met de 7 werelden van techniek, die garant staan voor een oneindige bron aan ideeën voor leuke W&T-lessen en -opdrachten. Zo sluit je aan bij de belevingswereld van al jouw leerlingen en laat je ze zien wat er allemaal mogelijk is in de techniek.

60 min

Voor

  • Leerkrachten van groep 1 t/m 8
  • W&T-coördinatoren en leden van W&T-werkgroepen in het primair onderwijs

Dit kun je verwachten

  • Maak kennis met de 7 werelden van techniek.
  • Ontdek hoe je variatie in contexten aanbrengt in je W&T onderwijs, waardoor leerlingen de breedte van de techniek ontdekken
  • Ontdek hoe makkelijk het is om zelf of samen met leerlingen, vragen en onderwerpen te bedenken die je kunt gebruiken voor het maken van W&T opdrachten
  • Leer hoe je bestaande W&T-opdrachten context kunt geven, zodat de opdracht ‘levensechte’ betekenis krijgt voor je leerlingen.

De workshop is interactief. Je kunt via de chat vragen stellen en gaat praktisch aan de slag met een online tool in breakoutrooms. Na afloop ontvang je een overzicht van de belangrijkste tips & tools die je meteen kunt inzetten.

Data

Deze workshop wordt online aangeboden op de volgende data:

Woensdag, 15 september
16:00 - 17:00 uur

Dinsdag, 5 oktober
16:00 - 17:00 uur

Donderdag, 4 november
20:00 - 21:00 uur

Woensdag, 24 november
16:00 - 17:00 uur

Deelname is kosteloos

Op locatie

Deze workshop is aan te vragen voor jouw team of netwerk.

Vraag aan!

Waarom deze workshop?

De belevingswereld van de kinderen als uitgangspunt

Kinderen aan de slag laten gaan met ontwerpopdrachten en technische uitdagingen is goed voor hun creativiteit, zelfstandigheid en probleemoplossend vermogen. En het versterkt ook nog eens vaardigheden als samenwerken, communiceren en logisch nadenken. Alle reden dus om in de klas aandacht te besteden aan wetenschap en techniek en dat zo te doen dat alle leerlingen met veel plezier meedoen.

Iedere leerkracht en iedere school kan aansprekend W&T-onderwijs geven. Daar hoef je echt geen bèta voor te zijn.  In deze online workshop laten we je zien hoe je de belevingswereld van de kinderen als uitgangspunt kunt nemen voor speelse en uitdagende onderzoeks- en ontwerpvragen. Niet alleen maak je kennis met de 7 werelden van techniek, die jou oneindige inspiratie zullen bieden en helpen om W&T-opdrachten in een voor leerlingen aantrekkelijke context te plaatsen. Ook leer je om de vragen van leerlingen te gebruiken als startpunt voor nieuwe W&T-opdrachten.

“De 7 werelden maken het heel makkelijk om zonder uitgebreide voorbereiding techniekopdrachten te bedenken”

– Patricia van Reenen, Basisschool De Kameleon

ken het heel makkelijk om zonder uitgebreide voorbereiding techniekopdrachten te bedenken”

Aanmelden voor deze online workshop

Deelname is kosteloos