Aansprekende gastlessen en bedrijfsbezoeken voor jongeren

Ga je binnenkort je eerste gastles geven op een middelbare school? Of verzorg je al enige tijd gastlessen en/of bedrijfsbezoeken voor jongeren, maar denk je dat er meer in zit? Met een goede aanpak en insteek maak jij er een mooie educatieve ontmoeting van die veel jongeren inspireert. In deze workshop krijg je handige tips en werk je meteen een concreet plan uit voor je eerstvolgende les of bedrijfsbezoek.

90 min

Voor:

  • Professionals uit het technische bedrijfsleven die gastlessen of bedrijfsbezoeken (gaan) geven aan jongeren in het voortgezet onderwijs

Dit kun je verwachten

  • Leer hoe je een gastles of bedrijfsbezoek opbouwt
  • Vertaal jouw bedrijf naar de belevingswereld van jongeren en leer hoe je meteen de aandacht trekt
  • Bedenk inspirerende en actieve werkvormen om leerlingen kennis te laten maken met jouw werkpraktijk
  • Ontdek hoe je je optimaal kunt voorbereiden door een goede afstemming met de docent
  • Maak een eerste globale opzet voor een draaiboek

De workshop is interactief en je gaat praktisch aan de slag.

Data

Deze workshop wordt online aangeboden op de volgende data:

Dinsdag, 12 oktober
15:30 - 17:00 uur

Deelname is kosteloos

Op locatie

Deze workshop is aan te vragen voor jouw team of netwerk.

Vraag aan!

Waarom deze workshop?

Jongeren enthousiasmeren voor techniek en technologie

Een gastles geven in een klas of in jouw eigen bedrijf is leuk om te doen én heel waardevol. Het laat jongeren ontdekken en ervaren wat techniek is en wat ze ermee kunnen doen. Zo krijgen jongeren een positief en concreet beeld van de wereld van techniek en technologie. En je kunt mogelijk toekomstige stagiairs of werknemers enthousiasmeren voor de technische werkpraktijk. Best handig, nu het aantal vacatures in de techniek maar blijft toenemen.

Om je boodschap goed over te brengen, is het belangrijk dat je weet hoe je kunt inspelen op de interesses en drijfveren van jongeren, én dat je je les afstemt op hun onderwijsniveau en interesses. In deze online workshop ontdek je hoe dat werkt en krijg je volop tips. Zo leer je hoe je tijdig en effectief afstemt met de school en verschillende manieren waarop je een gastles kunt geven. Na afloop heb je een eerste opzet voor een leuke les gemaakt en ben je klaar om voor de klas te gaan staan.

 

“De eye-opener zit voor mij in het belang van didactiek. Hoe brengen we ons verhaal, wat is de boodschap, met welk doel en hoe brengen we dat het beste over?”

– Leonie Busscher, DEMCON

Aanmelden voor deze online workshop

Deelname is kosteloos