Aansprekende gastlessen en bedrijfsbezoeken voor kids

Ook benieuwd hoe je ervoor kunt zorgen dat basisschoolleerlingen tijdens jouw gastles of hun bedrijfsbezoek op het puntje van hun stoel gaan zitten? Hoe jij het enthousiasme voor techniek en technologie aanwakkert met je verhaal en insteek? In deze workshop krijg je handige handvatten om er een mooie ontmoeting van te maken die de kinderen nog lang zal bijblijven. Je leert hoe je kunt inspelen op verschillende interesses van leerlingen aan de hand van aansprekende contexten, om ze zo te enthousiasmeren voor techniek en technologie. Met de 7 werelden van techniek leg je op een gemakkelijke manier de link tussen de belevingswereld van leerlingen en techniek en technologie. Als je dat hebt bereikt, kun je gaan inzoomen op verschillende drijfveren binnen zo’n belevingswereld. Zo geef je een goede richting aan jouw bedrijfsbezoek!

60 min

Voor:

  • Professionals uit het technische bedrijfsleven die gastlessen of bedrijfsbezoeken (gaan) geven aan leerlingen in de bovenbouw van het basisonderwijs

Locatie:

  • Online

Dit kun je verwachten:

  • Ontdek hoe je de core business van jouw bedrijf kunt vertalen naar de belevingswereld van kinderen.
  • Leer hoe je een gastles of bedrijfsbezoek opbouwt.
  • Bedenk een pakkende opening, een inspirerende doe-activiteit en een knallende afsluiter. Hiermee staan de contouren van een draaiboek, waardoor je een vliegende start maakt.
  • Ontdek hoe je je optimaal voorbereidt door een goede afstemming met de leerkracht.
  • Maak kennis met de 7 werelden van techniek, een model waarin je met aansprekende contexten de breedte van techniek ontdekt.
  • Ontdek de verschillende ’techtypes’ die er onder leerlingen te onderscheiden zijn, met elk hun eigen set drijfveren en motivaties waar het gaat om techniek en technologie.

Data

Deze workshop wordt aangeboden op de volgende datum:

woensdag, 16 maart
15:30 - 16:30 uur

Deelname is kosteloos

Waarom deze workshop?

Basisschoolleerlingen enthousiasmeren voor techniek en technologie

Op jonge leeftijd maken kinderen onbewust al een keuze of techniek of technologie iets voor ze is. We moeten er dus al vroeg bij zijn om positieve associaties te creëren. Een goede gastles op de basisschool of een bijzonder bedrijfsbezoek kan hieraan bijdragen. Daarmee laat je zien dat elk kind in zijn of haar leven met techniek te maken heeft, en dat techniek voor iedereen iets te bieden heeft.

Maar hoe pak je zo’n bedrijfsbezoek of gastles aan, en hoe maak je een onvergetelijke indruk? In deze workshop bedenk je een aansprekende doe-activiteit die kinderen aan het denken en doen zet, en ze spelenderwijs jouw technische bezigheden laat ontdekken. Ook maak je kennis met allerlei werkvormen die je hierbij kunt inzetten. Door leerlingen op een aansprekende manier zelf te laten ervaren wat techniek is, vergroot je hun wereld en creëer je volop positieve associaties!

 

De trainers

Aanmelden voor deze training

Deelname is kosteloos