7 werelden van techniek voor bedrijven

Wil je beter aansluiten op de belevingswereld van jongeren en hen kennis laten maken met de brede wereld van techniek? Het model van de 7 werelden van techniek helpt hierbij; het laat diverse aansprekende contexten zien waar leerlingen (en docenten) misschien zelf nog niet aan gedacht hadden bij techniek. Hiermee kunnen leerlingen een gefundeerde profiel- of opleidingskeuze maken. In dit webinar maak je kennis met dit model om met jouw gastlessen en bedrijfsbezoeken aan te laten sluiten op de leefwereld en interesses van jongeren. Met het gebruiken van voorbeelden uit hun eigen belevingswereld, ontdekken zij de brede mogelijkheden in de techniek op hun eigen manier. Techniek is namelijk overal!

Voor:

  • Bedrijven die aan techniekpromotie doen via Inno-Future, Hardenberg op 26 en 27 november 2021

Dit kun je verwachten:

  • Maak kennis met het model van de 7 werelden van techniek.
  • Ontdek aan welke werelden je nu al aandacht geeft en aan welke je meer aandacht kunt geven.
  • Neem kennis van hoe je in jouw gastlessen en bedrijfsbezoeken de koppeling maakt tussen de belevingswereld van jongeren en techniek en technologie.
  • Delen van praktijkvoorbeelden.

Na afloop ontvang je een overzicht van de belangrijkste tips & tools die je meteen kunt inzetten.

Data

Dit webinar wordt online aangeboden op de volgende data:

Woensdag, 10 november 2021
15:30 - 16:15 uur

Deelname is kosteloos

Waarom dit webinar?

Ter voorbereiding op Inno-Future, Hardenberg

Hoe laat je op een aansprekende manier zien wat techniek en technologie allemaal inhoudt? Hoe laat je leerlingen ontdekken of techniek en technologie iets voor ze is, zodat ze dit kunnen meenemen in hun loopbaankeuzes? Hoe leg je de koppeling tussen de leefwereld en de interesses van leerlingen en wat er gebeurt op school en in de werkpraktijk? Hoe voorzie je (gast)lessen en LOB-activiteiten van een context die voor leerlingen herkenbaar en stimulerend is?

De 7 werelden helpen je om ‘levensechte’ en boeiende opdrachten te verzinnen en om leerlingen te laten begrijpen welke relatie er bestaat tussen een technische vraag/opdracht en hun dagelijkse leven. Als je gebruik maakt van de 7 werelden van techniek, is het niet moeilijk om leerlingen te laten ervaren hoe divers, leuk en belangrijk techniek en technologie zijn.

De trainers

Aanmelden voor dit webinar

Deelname is kosteloos