7 werelden van techniek

Wil je in jouw onderwijs aansluiten op de belevingswereld van leerlingen en hen kennis laten maken met de brede wereld van techniek? Het model van de 7 werelden van techniek helpt hierbij; het laat diverse aansprekende contexten zien waar leerlingen (en docenten) misschien zelf nog niet aan gedacht hadden bij techniek. Hiermee kunnen jouw leerlingen een gefundeerde profiel- of opleidingskeuze maken. In deze workshop maak je kennis met dit model om met jouw lessen en loopbaanoriëntatie aan te sluiten op de leefwereld en interesses van jongeren. Met het gebruiken van voorbeelden uit hun eigen belevingswereld in jouw LOB-activiteiten, ontdekken zij de brede mogelijkheden in de techniek op hun eigen manier. Van muziekfestival tot je favoriete chocolade, van mode tot sport. Techniek is namelijk overal!

60 min

Voor:

  • Docenten bèta, LOB-coördinatoren, decanen, mentoren, team- en sectieleiders in het voortgezet onderwijs (van vmbo basis & kader t/m vwo)

Dit kun je verwachten:

  • Maak kennis met het model van de 7 werelden van techniek en bijpassende tools die jou kunnen ondersteunen bij het verankeren van het model in jouw onderwijs.
  • Ontdek aan welke werelden je nu al aandacht geeft en aan welke je meer aandacht kunt geven.
  • Leer hoe je in jouw lessen en LOB-activiteiten de koppeling maakt tussen de belevingswereld van jongeren en techniek en technologie.
  • Breng de theorie in de praktijk door middel van een interactieve opdracht.

De workshop is interactief. Je kunt via de chat vragen stellen en gaat praktisch aan de slag met een online tool in breakoutrooms. Na afloop ontvang je een overzicht van de belangrijkste tips & tools die je meteen kunt inzetten.

Data

Deze workshop wordt online aangeboden op de volgende data:

Donderdag, 14 oktober
16:00 - 17:00 uur

Dinsdag, 16 november
13:00 - 14:00 uur

Deelname is kosteloos

Op locatie

Deze workshop is aan te vragen voor jouw team of netwerk.

Vraag aan!

Waarom deze workshop?

Beter aansluiten op de interesses en leefwereld van jongeren

Hoe laat je op een aansprekende manier zien wat techniek en technologie allemaal inhoudt? Hoe laat je leerlingen ontdekken of techniek en technologie iets voor ze is, zodat ze dit kunnen meenemen in hun loopbaankeuzes? Hoe leg je de koppeling tussen de leefwereld en de interesses van leerlingen en wat er gebeurt op school en in de werkpraktijk? Hoe voorzie je (gast)lessen en LOB-activiteiten van een context die voor leerlingen herkenbaar en stimulerend is, en creëer je daarmee ook voor jezelf meer lesplezier? In deze workshop krijg je antwoord op die vragen.

De 7 werelden helpen je om ‘levensechte’ en boeiende opdrachten te verzinnen en om leerlingen te laten begrijpen welke relatie er bestaat tussen een technische vraag/opdracht en hun dagelijkse leven. Als je gebruik maakt van de 7 werelden van techniek, is het niet moeilijk om leerlingen te laten ervaren hoe divers, leuk en belangrijk techniek en technologie zijn.

Aanmelden voor deze online workshop

Deelname is kosteloos