Rico Bakker

Ik help organisaties om creatiever en innovatiever te zijn en help ze om anders te kijken naar vragen en problemen. Ik geef veelal lezingen/keynotes over de kracht van een slecht idee en ben presentator van de Slechte Ideeën Podcast. Mijn doel is om innovatie leuk en behapbaar te maken. Daarnaast ben ik fanatiek basketballer, vriend van Yasmin en échte Groninger!

Naast het feit dat ik zelf vaak voor groepen sta, heb ik in het verleden veel gastlessen en bedrijfsbezoeken georganiseerd in Groningen. Namens het Ondernemerstrefpunt in Groningen zorgde ik voor meer verbinding tussen onderwijs, overheid en ondernemers. Door mijn ervaringen weet ik inmiddels een beetje wat werkt en wat niet werkt. Ik geniet er enorm van om dat over te dragen en de kwartjes te zien vallen.

Vorm is belangrijker dan inhoud. De vorm bepaalt namelijk grotendeels of de inhoud überhaupt aankomt. Als je alleen de focus legt op inhoud dan bouw je een prachtig huis zonder voordeur, en dat is zonde. Ik wil deelnemers laten inzien dat zij techniek leuk en ‘sexy’ kunnen maken voor iedereen.

"Doe maar eens gek, dan doe je al gewoon genoeg. In andere woorden: probeer eens wat dingen uit en kijk verder dan je neus lang is. Je zult je verbazen wat het kan opleveren."