Trainingen

We bieden verschillende workshops en webinars aan voor leerkrachten en schoolleiders in het primair onderwijs. Hieronder vind je een overzicht van de trainingen.

Inspiratieworkshop W&T

De inspiratieworkshop is een laagdrempelige workshop waarin leerkrachten kennismaken met wetenschap- en techniekonderwijs en zélf een les ervaren volgens de methodiek van Onderzoekend & Ontwerpend Leren. De workshop is gratis, duurt 1,5 uur en is geschikt voor leerkrachten, schoolleiders en directeuren in het primair onderwijs. Wil je meer lezen over (de inhoud van) deze workshop? Kijk dan hier.

Workshop W&T-actieplan

Tijdens deze workshop gaat het schoolteam – of een deel daarvan – praktisch aan de slag met twee thema’s: ‘werk vanuit een visie’ en ‘bedenk met welke partijen de school kan samenwerken’. Vanuit waar de school nu staat, denkt de workshopbegeleider met jullie mee over hoe jullie een heldere visie voor W&T-onderwijs kunnen vormen en denken jullie samen na over de samenwerking met interessante partijen uit jouw regio. De workshop is kosteloos, vindt plaats bij jullie op school en duurt 2,5 uur. Wil je je team aanmelden? Klik dan hier.

Inspiratieles W&T

Wil je inspiratie opdoen voor W&T bij jou in de klas en tegelijkertijd ervoor zorgen dat jouw leerlingen een leuke W&T-les krijgen? Meld je dan aan voor de Inspiratieles. Een techniekcoach komt dan bij jou in de klas om de les te geven. Je kunt kiezen uit verschillende lessen over diverse W&T-onderwerpen, gebaseerd op de principes van Onderzoekend & Ontwerpend Leren. Klik hier voor meer informatie.

Workshop O&O Leren voor schoolleiders

De workshop O&O-leren voor schoolleiders is een workshop die directeuren inzicht geeft in wat er komt kijken bij de implementatie van Onderzoekend & Ontwerpend Leren in het onderwijsaanbod op de basisschool (inhouse training voor scholenkoepels). Het doel van de workshop is om je inzicht te geven in hoe jij als schoolleider de invoering van O&O-leren succesvol ondersteunt. De workshop duurt een uur, is kosteloos en wordt op het tijdstip en de locatie van jouw keuze gegeven. Meer informatie vind je hier.

Online workshop Maak W&T-onderwijs dat raakt

Je kunt meedoen aan twee online webinars waarmee we je laten zien hoe je aan de slag kan met het maken en geven van aansprekende wetenschap- en technieklessen voor ál jouw leerlingen. Je leert hoe je de belevingswereld van de kinderen als uitgangspunt kunt nemen voor speelse en uitdagende onderzoeks- en ontwerpvragen, waar leerlingen graag mee aan de slag gaan. Het eindresultaat van beide webinars: je eigen rake W&T-onderwijs op maat. Voor meer informatie en aanmelden, klik hier.

Webinar voor schoolleiders

De webinarserie ‘Organisatie van W&T-onderwijs’ zoomt in op de organisatorische kant van starten met en verankeren van W&T in het primair onderwijs. In iedere aflevering deelt een inhoudelijk expert de laatste inzichten uit onderzoek en belicht een ervaringsdeskundige schoolleider of W&T-coördinator de praktijk. Alle webinars hebben al plaatsgevonden. De presentaties bekijk je hier.