Workshop O&O-leren voor schoolleiders

De workshop O&O-leren voor schoolleiders is een workshop die directeuren inzicht geeft in wat er komt kijken bij de implementatie van Onderzoekend & Ontwerpend Leren in het onderwijsaanbod op de basisschool (inhouse training voor scholenkoepels). Het doel van de workshop is om je inzicht te geven in hoe jij als schoolleider de invoering van O&O-leren succesvol ondersteunt. Onderaan deze pagina kan je je aanmelden.

Onderzoekend & Ontwerpend Leren

Onderzoekend & Ontwerpend Leren (O&O-leren) staat aan de basis van goed wetenschap- en techniekonderwijs. Deze manier van leren zorgt ervoor dat kinderen hun talenten breed kunnen ontwikkelen en dat hun natuurlijke nieuwsgierigheid gestimuleerd wordt. Daar komt bij dat W&T in 2020 een vast onderdeel moet zijn van het curriculum in het basisonderwijs. Dat maakt het voor scholen nu extra interessant om zich te oriënteren op deze leermethode.

Onderzoekend & Ontwerpend Leren voor schoolleiders

In de workshop ‘Onderzoekend & Ontwerpend Leren voor schoolleiders’ krijg je in 1 uur inzicht in wat O&O-leren inhoudt. Je ervaart dat deze methodiek andere leerkrachtvaardigheden vraagt dan de klassikale directe instructie – en hoe je je teamleden daarbij kunt inspireren en ondersteunen. Na afloop weet je wat er nodig is voor een succesvolle implementatie van O&O-leren op jouw school of binnen je scholenkoepel. De workshop is bedoeld voor (adjunct-) directeuren, locatieleiders, teamcoördinatoren en techniekcoördinatoren die zich binnen je scholenkoepel bezighouden met dit onderwerp.

Na afloop van de workshop ‘Onderzoekend & Ontwerpend Leren voor schoolleiders’ heb je:

  • Inzicht in wat O&O-leren vraagt van je team en van individuele leerkrachten
  • Inzicht in de kansen en belemmeringen bij de invoering van O&O-leren op jouw school
  • Nagedacht over wat je volgende stap is richting starten met O&O-leren op jouw school

Studiedag-aanbod

Organiseer je een studiedag voor jouw schoolkoepel? Deze workshop leent zich bij uitstek om tijdens een keuzeprogramma aan te bieden aan de schoolleiders binnen je stichting.

Aanvragen of meer informatie?

De workshop is kosteloos en wordt op het tijdstip en de locatie van jouw keuze gegeven. De workshop wordt gegeven aan een groep van schoolleiders binnen een scholenkoepel en is (nog) niet beschikbaar op basis van open inschrijving. Wil je je aanmelden? Klik op de button (Toon formulier) hieronder om je aanvraag te verzenden, wij nemen snel contact met je op.