Werkboek starten met W&T

Voor elke basisschool die een begin wil maken met wetenschap & techniek is het handige werkboek: ‘Zo maakt jouw basisschool een vliegende start met Wetenschap & Techniek’ speciaal gemaakt. Omdat wij je willen laten zien hoe je met zo min mogelijk inspanning een goede start kan maken met wetenschap en technologie. Met dit werkboek helpen we jou en je collega’s in zes concrete stappen op weg!

In zes stappen starten met W&T-onderwijs

Het werkboek ‘Zo maakt jouw basisschool een vliegende start met Wetenschap & Techniek’ schetst kort en krachtig wat er komt kijken bij het starten met W&T-onderwijs op basisscholen. Bij elk van de in totaal zes stappen vind je een werkblad met vragen en praktische tips & tricks.

Video’s bij het werkboek

Ook zorgen collega-scholen voor de nodige inspiratie. Collega leerkrachten, directeuren of techniekcoördinatoren delen namelijk hun ervaring over hoe zij het hebben aangepakt. Dat doen zij door hun eigen ‘aha’-moment te benoemen, waar jij je voordeel mee kunt doen. De bijbehorende video’s vind je hier.

Gebruikmaken van wat er al is

Het werkboek is gemaakt vanuit het idee dat je zoveel mogelijk aansluit bij wat er op school al in huis is aan kennis, materiaal en bestaande methodes. Het zorgt ervoor dat je met zo min mogelijk inspanning toch goed W&T-onderwijs aan kunt bieden.

Aanvragen

Wil je meer weten over de inhoud van en ervaringen met het werkboek? Kijk dan hier. Je kunt ook meteen aan de slag gaan met het werkboek. Na het aanvragen middels het formulier ontvang je per e-mail de link om het werkboek te downloaden.

Werksessie

Je kunt ook een werksessie bij ons boeken waarbij je met het schoolteam praktisch aan de slag gaat aan de hand van het werkboek. Onze begeleider denkt met jullie mee over de volgende stap in W&T en houdt daarbij rekening met waar de school nu staat en welke thema’s er voor de school toe doen. Aan het einde van de werksessie hebben jullie samen concrete actiepunten geformuleerd voor het vervolg. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Klik op onderstaande button ‘Toon formulier’ om het werkboek te ontvangen.