Webinars W&T-onderwijs overzicht

Wil je binnenkort beginnen met het geven van wetenschap- en techniekonderwijs? Of zoek je inspiratie en handvatten om Wetenschap & Technologie (W&T) zo leuk en goed mogelijk te geven? Volg dan een online workshop speciaal voor leerkrachten, schoolleiders en iedereen die een goede start wil maken met W&T in het basisonderwijs. In slechts 45 minuten tijd krijg je inspiratie om je W&T-onderwijs een mooie impuls te geven.

Online workshop: ‘Maak W&T-onderwijs dat raakt’ met de 7 werelden van techniek

Voor wie: Leerkrachten van groep 1 t/m 8, W&T-coördinatoren en leden W&T-werkgroepen (werkzaam in het primair onderwijs)

Datum   Tijd
Do 20 mei 20:00–21:00 uur
Do 10 juni 16:00– 17:00 uur
Do 29 juni 16:00– 17:00 uur


Onderwerpen:

  • Je maakt kennis met de 7 werelden van techniek, waardoor je een technische vraag of opdracht kunt verbinden met de belevingswereld van je leerlingen.
  • Je neemt de belevingswereld van de kinderen als uitgangspunt voor het bedenken van speelse en uitdagende onderzoeks- en ontwerpvragen.
  • Je ontdekt hoe je gemakkelijk met de leerlingen talloze onderwerpen kunt bedenken die met techniek of technologie te maken hebben.
  • Je leert hoe je een bestaande W&T opdracht context kunt geven, zodat de opdracht ‘levensechte’ betekenis krijgt.

Aanmelden
Meld je aan via het formulier Maak W&T-onderwijs dat raakt met de 7 werelden van techniek (onderaan de betreffende webpagina)

Online workshop: ‘Maak W&T-onderwijs dat raakt’ voor gevorderden, groep 6-8

Speciaal voor leerkrachten of W&T-coördinatoren met enige W&T-ervaring uit groep 6 t/m 8 is er ook een online workshop waarbij je leert hoe je met behulp van een model jouw wetenschap- en technieklessen voor ál jouw leerlingen aansprekend kunt maken.
Voor wie: Leerkrachten van groep 6 t/m 8 met enige W&T-ervaring, W&T-coördinatoren en leden W&T-werkgroepen (werkzaam in het primair onderwijs)

Datum   Tijd
Di 18 mei  16:00– 17:00 uur
Do 17 juni 16:00– 17:00 uur


Onderwerpen:

  • Je leert hoe je met je wetenschaps- en techniekonderwijs kunt inspelen op de drijfveren en motivaties van al jouw leerlingen rondom techniek en technologie.
  • Je ontdekt dat er verschillende techtypes in je klas zitten en maakt kennis met hun verschillende drijfveren en motivaties. Hoe speel je bijvoorbeeld in op leerlingen die zich onzeker voelen? Of hoe prikkel je juist leerlingen die super geïnteresseerd zijn in nieuwe technologische snufjes?
  • Door middel van een interactieve opdracht breng je de theorie in de praktijk.
  • Kortom: je krijgt inspiratie over hoe je je W&T-opdrachten zo kunt vormgeven dat je de snaar van elke leerling raakt.

Aanmelden
Meld je aan via het formulier Maak W&T-onderwijs dat raakt voor gevorderden (onderaan de betreffende webpagina)

Kosteloos

Deelname aan de online workshops is kosteloos en laagdrempelig. Het blijft niet bij luisteren alleen: je kan ook direct via de chat vragen stellen. Tijdens de sessies word je als deelnemer gestimuleerd om na te denken over je eigen praktijk. Na afloop ontvang je bovendien documentatie, tools en praktische voorbeelden die in het webinar aan de orde kwamen. Zo is elke online workshop een interactieve en leerzame ervaring waar je écht wat aan hebt.