Webinars voor leerkrachten

De serie ‘W&T in je klas’ bestaat uit drie webinars. Ze gaan over de vaardigheden die je als leerkracht nodig hebt om effectief W&T-onderwijs te geven en over het integreren van W&T in het bestaande onderwijs.

In elk webinar delen wetenschappers en/of ervaringsdeskundigen hun W&T-kennis en ervaringen en geven ze volop bruikbare tips voor de praktijk. Als leerkracht kun je ook live vragen stellen aan de gastsprekers en aan andere deelnemers. Na elke sessie heb je volop nieuwe informatie, tips en inspiratie om direct toe te passen in de klas!

Bekijk de presentatie in de opname van webinar 1: Effectief W&T-onderwijs geven met jouw kennis en talenten.
Tijdens het eerste webinar behandelen we de vraag ‘Wat vraagt W&T-onderwijs van mij als leerkracht?’. Je krijgt praktische tips over hoe je jouw kennis en talenten kunt inzetten voor effectief W&T-onderwijs. Gastspreker van dit webinar is dr. Symen van der Zee, lector Wetenschap en Techniek in het onderwijs aan Saxion. Bekijk hier de presentatie van Symen van der Zee.

Bekijk de presentatie in de opname van webinar 2: W&T integreren in je onderwijs
Het tweede webinar gaat over het integreren van W&T in jouw onderwijs. Hoe kun je W&T koppelen aan bestaande lessen zoals rekenen en taal? En hoe zorg je voor een succesvolle integratie? Je krijgt tips en inzichten in hoe je dit het beste kunt aanpakken.
Gastspreker dr. ir. Anika Embrechts is werkzaam als docent/onderzoeker aan Saxion.
Bekijk hier de presentatie van Anika Embrechts.

Bekijk de presentatie in de opname van webinar 3: W&T integreren in de praktijk: W&T en taal
Dit derde webinar laat concrete praktijkvoorbeelden zien van het verbinden van W&T aan taal. Hoe gaat dat nu precies in zijn werk? Taal en techniek lijken misschien lastig te combineren, maar deze voorbeelden bewijzen het tegendeel. Gastspreker dr. Martine Gijsel is associate lector Taaldidactiek Saxion.
Bekijk hier de presentatie van Martine Gijsel.

De serie is een gezamenlijke productie van Jet-Net & TechNet en TechYourFuture.

Voor 2019/2020 hebben alle webinars al plaatsgevonden. De presentaties van de gastsprekers van de webinars  hebben we tijdelijk online gezet in het kader van onderwijs op afstand.