Online workshop Maak W&T-onderwijs dat raakt

Kinderen vinden het heel leuk als ze op school aan de slag mogen met proefjes, experimenten, ontwerpopdrachten of technische uitdagingen. En inmiddels is ook wel duidelijk hoeveel ze daarvan leren. Het is goed voor hun creativiteit, zelfstandigheid en probleemoplossend vermogen. Het versterkt vaardigheden als samenwerken, communiceren en logisch nadenken. Alle reden dus om in de klas aandacht te besteden aan wetenschap en techniek.

Belevingswereld van de kinderen als uitgangspunt
Je kunt meedoen aan twee online webinars waarmee we je laten zien hoe je aan de slag kan met het maken en geven van aansprekende wetenschap- en technieklessen voor ál jouw leerlingen. Je leert hoe je de belevingswereld van de kinderen als uitgangspunt kunt nemen voor speelse en uitdagende onderzoeks- en ontwerpvragen, waar leerlingen graag mee aan de slag gaan. Het eindresultaat van beide webinars: je eigen rake W&T-onderwijs op maat. Jet-Net & TechNet laat je zien en helpt je ervaren dat iedere leerkracht en iedere school aansprekend W&T-onderwijs kan geven. En dat het nog leuk is om te doen ook!

Online workshop: ‘Maak W&T-onderwijs dat raakt’ met de 7 werelden van techniek

Voor wie: Leerkrachten van groep 1 t/m 8, W&T-coördinatoren en leden W&T-werkgroepen (werkzaam in het primair onderwijs)

Datum   Tijd
Do 20 mei 20:00–21:00 uur
Do 10 juni 16:00– 17:00 uur
Do 29 juni 16:00– 17:00 uur


Onderwerpen:

  • Je maakt kennis met de 7 werelden van techniek, waardoor je een technische vraag of opdracht kunt verbinden met de belevingswereld van je leerlingen.
  • Je neemt de belevingswereld van de kinderen als uitgangspunt voor het bedenken van speelse en uitdagende onderzoeks- en ontwerpvragen.
  • Je ontdekt hoe je gemakkelijk met de leerlingen talloze onderwerpen kunt bedenken die met techniek of technologie te maken hebben.
  • Je leert hoe je een bestaande W&T opdracht context kunt geven, zodat de opdracht ‘levensechte’ betekenis krijgt.

Aanmelden:

Meld je aan via het formulier Maak W&T-onderwijs dat raakt met de 7 werelden van techniek (onderaan de betreffende webpagina)

Online workshop: ‘Maak W&T-onderwijs dat raakt’ voor gevorderden, groep 6-8

Speciaal voor leerkrachten of W&T-coördinatoren met enige W&T-ervaring uit groep 6 t/m 8 is er ook een online workshop waarbij je leert hoe je met je wetenschaps- en techniekonderwijs kunt inspelen op de drijfveren en motivaties van al jouw leerlingen rondom techniek en technologie. Leerlingen krijgen hiermee de kans om hun eigen talenten en interesses te ontdekken en beeld te vormen.

Voor wie: Leerkrachten van groep 6 t/m 8 met enige W&T-ervaring, W&T-coördinatoren en leden W&T-werkgroepen (werkzaam in het primair onderwijs)

Datum   Tijd
Di 18 mei 16:00– 17:00 uur
Do 17 juni 16:00– 17:00 uur


Onderwerpen:

  • Je leert hoe je met je wetenschaps- en techniekonderwijs kunt inspelen op de drijfveren en motivaties van al jouw leerlingen rondom techniek en technologie.
  • Je ontdekt dat er verschillende techtypes in je klas zitten en maakt kennis met hun verschillende drijfveren en motivaties. Hoe speel je bijvoorbeeld in op leerlingen die zich onzeker voelen? Of hoe prikkel je juist leerlingen die super geïnteresseerd zijn in nieuwe technologische snufjes?
  • Door middel van een interactieve opdracht breng je de theorie in de praktijk.
  • Kortom: je krijgt inspiratie over hoe je je W&T-opdrachten zo kunt vormgeven dat je de snaar van elke leerling raakt.

Aanmelden:

Meld je aan via het formulier Maak W&T-onderwijs dat raakt voor gevorderden (onderaan de betreffende webpagina)

Kosteloos

Deelname aan de online workshops is kosteloos en laagdrempelig. Het blijft niet bij luisteren alleen: je kan ook direct via de chat vragen stellen of overleggen in breakoutrooms. Tijdens de workshops word je als deelnemer gestimuleerd om na te denken over je eigen praktijk. Na afloop ontvang je bovendien documentatie, tools en praktische voorbeelden die in het webinar aan de orde kwamen. Zo is elke online workshop een interactieve en leerzame ervaring waar je écht wat aan hebt.