Aan de slag met de 7 werelden van techniek

De 7 werelden van techniek staan garant voor een oneindige bron aan ideeën voor leuke W&T-lessen en -opdrachten. Je sluit ermee aan bij de bele­vingswereld van jouw leerlingen en je laat ze zien wat er allemaal mogelijk is in de techniek. We hebben een paar mogelijkheden op een rijtje gezet, waar je kosteloos van gebruik kunt maken:

Doe een AHA!-vraag met je klas
De Aha!-vragengenerator is een praktische tool waarmee jij aan slag kunt gaan met de 7 werelden van techniek. Leerkrachten kunnen samen met de kinderen tijdens een digibordles van slechts 15 minuten op zoek gaan naar een antwoord op een wetenschap en techniek vraag. Met deze tool wordt het heel makkelijk en ook leuk om met wetenschap en techniek in de klas aan de slag te gaan. Je kunt de vragen filteren op de 7 werelden van techniek. Ga naar de Aha-vragengenerator.

Je kunt tijdelijk ook de rode AHA!-button aanvragen. Plug die in op het digibord en je leerlingen kunnen met 1 druk op de knop een willekeurige nieuwe AHA!-vraag tevoorschijn toveren. Vraag hem aan door het formulier in te vullen. We sturen hem vervolgens naar je toe. Klik op onderstaande button ‘Toon formulier’ om de AHA!-button aan te vragen.

Ga op expeditie met jouw klas in de 7 werelden
Binnenkort wordt deze expeditie gelanceerd. Houd de website en onze social media in de gaten en meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden wanneer dit beschikbaar is.

Meld je aan voor een kosteloze online workshop Geef W&T-onderwijs met de 7 werelden van techniek
Hierbij ontdek je in een uur tijd hoe makkelijk het is om zelf of samen met leerlingen, vragen en onderwerpen te bedenken die je kunt gebruiken voor het maken van W&T opdrachten. En je leert hoe je bestaande W&T-opdrachten context kunt geven, zodat de opdracht ‘levensechte’ betekenis krijgt voor je leerlingen. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Dit aanbod van Jet-Net & TechNet is kosteloos voor elke basisschool.