Wetenschap & technologie in de klas

In het basisonderwijs zijn wetenschap & technologie (w&t) en onderzoekend & ontwerpend (o&o) leren manieren om kinderen al jong kennis te laten maken met technologie. Kinderen ontwikkelen zo vaardigheden als kritisch denken, vindingrijkheid en creativiteit. Vaardigheden die belangrijk zijn voor de arbeidsmarkt van morgen, voor de beroepen waarvan we nu nog niet weten hoe ze eruit komen te zien. Verschillende bedrijven en partners zijn actief in het basisonderwijs, via zogeheten Jet-Net Junior hubs of door aansluiting bij TechNet-kringen.

Kennisbank w&t

Maar wat is w&t en o&o? En hoe geef je hier invulling aan op de basisschool? www.wetenschapentechnologieindeklas.nl helpt hierbij. Op deze site vind je uitleg, voorbeelden, producten en instrumenten die leraren, schoolleiders en bestuurders ondersteunen om aan de slag te gaan met dit thema. Zowel op strategisch niveau (hoe implementeer je w&t en o&o?) als op operationeel niveau (concrete tips en voorbeelden voor in de klas). ‘W&t in de klas’ is een kennisbank vol handige tools, publicaties uit onderzoek en praktijk en vooral veel mooie voorbeelden om je te inspireren en op weg te helpen

Quickscan en regiokaart

Ben je nieuwsgierig naar wat het regionale w&t netwerk in jouw regio doet? Bekijk dan de regiokaart. Wil je direct weten hoe jouw school ervoor staat? Doe dan de quickscan en ga aan de slag!

Ons groeiende netwerk is opzoek naar nieuwe bedrijven!