Online Speeddates

Tijdens de online speeddates gaan leerlingen uit heel Nederland het gesprek aan met de mannen en vrouwen die dag in dag uit op de werkvloer van de 7 Werelden van Techniek te vinden zijn. Hoe is het om in de bouw te werken? Of bij een grote machinebouwer? Wie weet zijn het wel hun toekomstige collega’s? Via Microsoft Teams ontmoeten leerlingen van vmbo 3, havo 4 en vwo 5 medewerkers van aansprekende tech-bedrijven en onderwijsinstellingen.

Je kunt jouw leerlingen aanmelden voor één of meerdere speeddates met een specifiek bedrijf. Een speeddate duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Wanneer?

Dinsdag 14 en woensdag 15 december 2021

Welke bedrijven doen mee?

Dit jaar hebben we weer een mooi scala aan bedrijven verzameld die het gesprek aangaan met jouw leerlingen. Hieronder vind je een overzicht van de bedrijven die meedoen inclusief de dag en tijd dat zij een speeddate verzorgen. Onderaan de pagina kun je jouw leerlingen aanmelden voor de speeddate(s) naar keuze.

Dinsdag 14 december:

Rijkswaterstaat

09:00 – 10:00 uur

We willen leven in een land dat beschermd is tegen overstromingen. Een land waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar we vlot en veilig van A naar B kunnen.

Daarvoor zetten de mensen van Rijkswaterstaat zich dagelijks in. Met ruim 200 jaar kennis van de inrichting van ons land weten ze dat dit meer is dan het technisch uitvoeren van projecten aan weg en water. Het gaat ook om de balans tussen al die belangen: economie, milieu, woongenot.

Vencomatic

10:00 – 11:00 uur

Met meer dan 400 toegewijde medewerkers levert Vencomatic oplossingen voor een succesvolle pluimveehouderij. Dit doen zij zo milieuvriendelijk mogelijk en met het hoogste niveau van dierenwelzijn.

Geschikt voor: vmbo/havo/vwo

Fontys Techniek & Natuurwetenschappen

10:00 – 11:00 uur

Wat houdt studeren in de technologie in en wat kan je daarmee? Hoe hebben onze studenten hun keuze gemaakt en waarom?

Wat zijn de grootste verschillen tussen het middelbaar onderwijs en het hbo? Op welke manier krijgen onze studenten les?

Zomaar wat vragen waarvan we ons kunnen voorstellen dat je daar een antwoord op wilt. En misschien heb je zelf nog wel veel meer vragen?

Ga met studenten van Fontys in gesprek over hun ervaringen met het studeren in de technologie!

Geschikt voor: havo/vwo

KLM

11:00 – 12:00 uur

KLM vervoert 34,1 miljoen passagiers en 621.000 ton vracht per jaar over de hele wereld. Daarbij is het bedrijf altijd in beweging, op zoek naar innovatieve toepassingen. Ze duiken bijvoorbeeld gigantische data lakes in om brandstofverbruik terug te brengen; of laten grenzen tussen reality en virtuality vervagen door het inzetten van VR en AR voor trainingen, bijvoorbeeld voor cabin crews.

Kisuma Chemicals

11:00 – 12:00 uur

Kisuma Chemicals is onderdeel van het in Japan gevestigde “Kyowa Chemical Industry”. Sinds 1999 is Kisuma gevestigd in Veendam. Op deze locatie worden de synthetische magnesiumverbindingen geproduceerd. Deze worden onder meer als brandvertrager toegepast in kunststoffen. Op de locatie in Veendam werken 100 medewerkers en wordt 7 dagen per week, 24 uur per dag geproduceerd. 

Meijer Special Equipment

13:00 – 14:00 uur

Meijer Special Equipment ontwerpt, produceert en distribueert gespecialiseerde aanbouwdelen voor heftrucks. Dit distribueren zij wereldwijd vanuit St. Jacobiparochie in Friesland. Wil je meer weten over dit bedrijf?

Waternet

14:00 – 15:00 uur

Waternet is het enige waterbedrijf in Nederland dat zorgt voor de hele waterkringloop. Ze leveren drinkwater in Amsterdam en omgeving. Ook werken ze aan sterke dijken en schoon water in het gebied van Waterschap Amstel Gooi en Vecht.

Maastricht University

15:00 – 16:00 uur

De Universiteit Maastricht (UM) is dé Europese universiteit van Nederland en telt ruim 20.000 studenten en bijna 5.000 medewerkers. De universiteit is jong van geest, interdisciplinair en sterk maatschappelijk betrokken.

Geschikt voor: havo/vwo

Woensdag 15 december:

Beenen

09:00 – 10:00 uur

Beenen is specialist in industriële automatisering. Met ca. 200 enthousiaste medewerkers, verdeeld over de vestigingen Heerenveen, Zwolle en Nijkerk, levert Beenen complete besturingsinstallaties aan opdrachtgevers in onder andere de sectoren food, water, infra, chemie en machinebouw.

IBM Nederland

09:00 – 10:00 uur

IBM is het grootste informatietechnologiebedrijf ter wereld. Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 70 landen waar in totaal zo’n 350.000 mensen werken voor klanten in zo’n 174 landen. Op al deze locaties wordt gewerkt aan slimme systemen en geavanceerde data-analyse die ons helpen uit de overweldigende hoeveelheid gegevens die we dagelijks creëren informatie te halen waarmee IBMs klanten nieuwe inzichten krijgen, voorspellingen doen en sneller, betere besluiten kunnen nemen. 

Ministerie van Defensie

10:00 – 11:00 uur

Defensie beschermt wat ons dierbaar is. Militairen verdedigen Nederland, de (economische) belangen en bevriende landen. Ze komen op voor anderen en ondersteunen bij rampen. Zo draagt Defensie bij aan vrede, vrijheid en veiligheid in de wereld.

Geschikt voor: vmbo/havo

Dutch Nao Team

10:00 – 11:00 uur

Een team van bachelor en master kunstmatige intelligentie en informatica studenten van de Universiteit van Amsterdam laten robots volledig zelfstandig voetbal spelen. Met deze robots doen zij mee aan wedstrijden over de hele wereld. Door ze van te voren te programmeren laten zze zien met hun camera’s, horen met hun microfoons en communiceren met hun wifi mogelijkheden zodat zij geen bestuurder meer nodig hebben. 

ASML

11:00 – 12:00 uur

ASML is een van de meest vernieuwende hightechbedrijven ter wereld. Het Nederlandse bedrijf maakt lithografie-systemen: ingewikkelde machines die door bedrijven als Samsung en Intel gebruikt worden om hun computerchips te produceren. Omdat ASML haar machines de hele tijd blijft vernieuwen, kunnen klanten van ASML steeds snellere, betere en goedkopere chips produceren. Die nieuwe chips bepalen de technologische vooruitgang op het gebied van communicatie, mobiliteit, energie, gezondheidszorg en entertainment. Bij ASML werken meer dan 30.000 werknemers. Meer weten? Schrijf je in voor de speeddate van ASML!

Geschikt voor: havo/vwo

Orange QS

11:00 – 12:00 uur

Orange Quantum Systems is een startup uit Delft waar rond 10 medewerkers het onderzoek naar kwantumfysica en de ontwikkeling van kwantumtechnologie voor kwantumcomputing ondersteunen. Ze verzorgen R&D-labs met aangepaste karakteriserings- en kalibratiesoftware en ontwikkelen op maat gemaakte setup’s voor kwantum computing.

Geschikt voor: havo/vwo

Actemium

13:00 – 14:00 uur

Actemium ontwerpt, bouwt en onderhoudt industriële processen en sites. Ze hebben klanten in de markten olie & gas, voeding, brouwerijen & dranken, feed, chemie en farmacie, logistiek en manufacturing.

Geschikt voor: havo/vwo

Abbott Weesp

13:00 – 14:00 uur

Abbott creëert producten op het gebied van diagnose, medische apparatuur, voeding en medicatie. Vandaag de dag werken 109.000 medewerkers aan een blijvende impact op de gezondheidszorg in de meer dan 160 landen. In Nederland heeft Abbott vestigingen in Alkmaar, Breda, Heerlen, Hoofddorp, Olst, Weesp en Zwolle. 

Geschikt voor: vmbo/havo/vwo

Vanderlande Industries

14:00 – 15:00 uur

Vanderlande is de wereldwijde marktleider op het gebied van toekomstbestendige logistieke automatisering op luchthavens.

Geschikt voor: vmbo/havo/vwo

Hatenboer-Water BV

14:00 – 15:00 uur

Bij Hatenboer-Water werkt technisch servicepersoneel en adviseurs. Deze medewerkers nemen monsters, analyseren en bieden technische ondersteuning.  Daarnaast delen de adviseurs graag hun kennis over goed waterbeheer, veilige waternetwerken en het voorkomen van roestvorming, vervuiling of bacteriële besmetting van waterleidingen en tanks. Al meer dan 30 jaar verzorgen zij praktische diensten en advies op maat. 

GBS Gearbox Services

15:00 – 16:00 uur

GBS Gearbox Services is een service organisatie die gespecialiseerd is in de onderhoud van versnellingsbakken en reparatie.

 

Meld jouw leerlingen aan

Heb jij interesse om met jouw klas deel te nemen aan een of meerdere online speeddates? Meld jouw leerlingen aan via dit formulier of onderstaande button.

Ga terug naar het volledige programma.