• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    21 april 2020

    Nieuw: webinars Bèta&TechMentality en 7 werelden

    Wil jij verschillende typen jongeren raken als het gaat om bèta en techniek? Meld je dan aan voor één van onze kosteloze webinars. Vanwege de coronacrisis hebben we onze ‘live’ workshops nu tijdelijk omgezet naar online webinars.

    Webinar Introductiesessie Bèta&TechMentality en de 7 werelden van techniek: duur 45 minuten

    Je maakt kennis met het Bèta&TechMentality-model en de 7 werelden van techniek. Met deze informatie kun je onderzoeken of deze modellen voor jullie praktijk interessant zijn en wie hier nog meer bij betrokken kunnen worden.

    Alle webinars hebben inmiddels plaatsgevonden. Houd de website in de gaten voor nieuwe data.

    Webinar Workshop: duur 90 minuten

    Als je al besloten hebt dat Bèta&TechMentality interessante mogelijkheden biedt bij wat jullie doen, kun je met deze workshop de diepte in met het Bèta&TechMentality-model. Ook ga je deze vertalen naar jullie eigen praktijk. Het is een interactief webinar waarin je veel aan de slag gaat.

    Alle webinars hebben inmiddels plaatsgevonden. Houd de website in de gaten voor nieuwe data.

    Incompany webinars

    Wil je met jouw hele team of netwerk meedoen, neem dan contact met ons op via trainingen@jet-net.nl en dan plannen we een aparte datum in. Minimaal aantal deelnemers is 10.

    Voor wie

    De webinars zijn geschikt voor iedereen die meer jongeren wil inspireren voor techniek. Of je nu werkzaam bent op school of in een technisch bedrijf. In het voortgezet onderwijs en voor mbo- en hbo-instellingen zijn de webinars interessant voor docenten, mentoren, decanen, LOB coördinatoren, communicatieprofessionals op scholen en iedereen die verantwoordelijk is voor instroom en werving. Bij bedrijven zijn de webinars interessant voor bijvoorbeeld gastdocenten, begeleiders van bedrijfsbezoeken en HR medewerkers.

    Vijf bètatypes

    Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dat weten we dankzij het Bèta&TechMentality-model. Volgens het Bèta&TechMentality-model zijn er vijf bètatypes die onderling sterk verschillen in hun houding ten aanzien van de bètatechnische wereld. Als je inzicht hebt in wat deze vijf verschillende typen jongeren drijft en motiveert, kun je daarop inspelen bij het enthousiasmeren voor techniek. Het model biedt daarvoor volop praktische handvatten.

    7 werelden van techniek

    Jongeren hebben van techniek of technologie vaak een beperkt beeld. Als je techniek vanuit hun belevingswereld belicht, gaan er nieuwe werelden voor hen open. De 7 werelden van techniek laten jongeren op een aansprekende manier de verscheidenheid van techniek en technologie zien.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 04 april 2024

    Jet-Net herinneringen uit het veld

    De afgelopen jaren hebben verschillende regiocoördinatoren, docenten en managers van bedrijven zich ingezet voor techniekpromotie onder jongeren samen...

    Lees meer
    Nieuws - 26 maart 2024

    Jet-Net gaat regionaal verder

    De landelijke aansturing en organisatie van activiteiten en campagnes van Jet-Net stopt, maar het concept gaat regionaal verder....

    Lees meer
    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer