• Actueel

  • Ook deelnemer worden?

    Lees meer
    15 februari 2021

    Jet-Net Routeplanner: brengt de samenwerking tussen school en bedrijf van A naar B

    Een goede samenwerking tussen scholen en technische bedrijven is goud waard: je inspireert samen jongeren voor wetenschap, techniek en technologie, laat zien welke technische bedrijven en mensen er in de regio actief zijn en draagt zo bij aan de technologische toekomst van Nederland. Maar hoe doe je dat precies, effectief samenwerken met een school of bedrijf? Gebruik daarvoor de Routeplanner van Jet-Net

    In de Routeplanner vind je overzichtelijk alle stappen die je als school of bedrijf kan nemen met behulp van de handige tools die wij de afgelopen jaren ontwikkelden. Voor een optimale samenwerking, of je nu net begint of al een tijdje bezig bent en verdieping wilt. Peter Princen van Tal Techniek ging je al voor en deelt zijn ervaringen in de routeplanner. Peter: “Het is voor ons bedrijf en voor de hele technische sector enorm belangrijk dat leerlingen kunnen proeven of de techniek iets voor ze is. Jonge vakmensen zijn hard nodig. Daarom zetten we de deuren graag open als een school bij ons aanklopt.” Aan de slag met de Routeplanner dus!

    Handige tips en tools voor bedrijven

    Jet-Net helpt jouw bedrijf in contact te komen met basisscholen en middelbare scholen om een mooie samenwerking aan te gaan. We bieden informatie, activiteiten, materialen, tips en inspiratie. Deze handige tools helpen je om jong talent op een positieve manier in aanraking te brengen met techniek en technologie. Daardoor wordt de kans groter dat ze later bewust kiezen voor een technische loopbaan. Zo geef je samen met het onderwijs een antwoord op de technische uitdagingen van de toekomst.

    Tips & tricks voor scholen

    Wil je je leerlingen laten ervaren hoe belangrijk techniek en wetenschap in onze maatschappij zijn? Door samen te werken met bedrijven kun je techniek en het belang van onderzoekende en ontwerpende vaardigheden goed tastbaar maken voor leerlingen. Daarnaast is samenwerken met bedrijven onmisbaar in een goed LOB-programma, het helpt leerlingen een beeld te vormen over hun eigen toekomstmogelijkheden en daar goede keuzes in te maken. Maak daarom gebruik van ons aanbod voor basisscholen en middelbare scholen.

    Terug naar overzicht

    Meer nieuws

    Nieuws - 06 maart 2024

    Career Days van start in Zwolle

    Deze week vinden op woensdag en donderdag de Career Days plaats! De aftrap is woensdag in Zwolle waar...

    Lees meer
    Nieuws - 30 november 2023

    Het vernieuwde Jet-Net Loket brengt onderwijs en bedrijfsleven echt samen

    Jet-Net lanceert het vernieuwde Jet-Net Loket, een matchingtool die vraag en aanbod van scholen en het technisch bedrijfsleven...

    Lees meer
    Nieuws - 04 juli 2023

    SMC Nederland werkt samen met scholen om techniek een gezicht te geven

    Werk is er genoeg voor mensen met een bètatechnische opleiding. En goed betaald ook. Hoe komt het dan...

    Lees meer