Ook deelnemer worden?

Lees meer

Whitepaper: W&T-lesideeën

Op zoek naar inspiratie voor lessen Wetenschap & Techniek op de basisschool, of aanknopingspunten nodig om ermee te beginnen? De whitepaper ‘Lesgeven in W&T’ staat vol met lesideeën voor wetenschap- en techniekonderwijs. Daarnaast beschrijven we drie eenvoudige en inspirerende manieren om te starten met wetenschap en techniek (W&T) op school. Ook geven we aan waar je gratis goede lespakketten, bruikbare lesvoorbeelden en andere handige materialen kunt vinden. Zo kun je echt makkelijk en snel aan de slag, zonder dat de school daaraan veel geld hoeft uit te geven!

Drie tips voor Wetenschap & Techniek

In de whitepaper beschrijven we drie eenvoudige en inspirerende manieren om te starten met Wetenschap & Techniek op de basisschool. Elke tip bevat praktische handvatten, zodat je er direct mee aan de slag kunt.

  1. Ga uit van de leefwereld en vragen van kinderen
  2. Combineer W&T met vakken die toch al op het programma staan (bv. taal en rekenen)
  3. Werk samen met bedrijven

Selectie van de beste lesideeën

Online lesideeën voor Wetenschap & Techniek zijn een uitkomst voor leerkrachten die inspiratie zoeken. Het internet staat er bol van. Neem bijvoorbeeld de Aha!-vragengenerator, Proefjes.nl en Techniekinjeklas.nl. Om leerkrachten wegwijs te maken in dit rijke aanbod, hebben we de meest inspirerende vindplaatsen verzameld en in de whitepaper op een rijtje gezet. Neem eens een kijkje!

Klik op onderstaande button ‘Toon formulier’ om de whitepaper te ontvangen.

Terug naar overzicht

Meer inspiratie