Ook deelnemer worden?

Lees meer

Verhalen uit de praktijk

Een idee krijgen van hoe een bedrijfsbezoek of gastles precies in zijn werk gaat? Lees dan deze twee voorbeelden uit de praktijk, een ervaring van een gastles en een ervaring van een bedrijfsbezoek.

Praktijkvoorbeeld: gastles

Max de Ruiter heeft een eigen aannemersbedrijf, hij stond als gastdocent voor de klas op het Montessori College Oost in Amsterdam. Bedrijf, school én leerlingen zijn enthousiast.

Jan Erik Hoeve van het stagebureau van de school: “Max hield een geanimeerd verhaal en wist met zijn vragen de aandacht van de leerlingen goed vast te houden. Hij had een gelikte presentatie met grappige plaatjes en voorbeelden van schitterend houtwerk, zoals een zwevende wenteltrap en een prachtige vloer. Als je nog niet van hout hield, dan deed je dat na zijn verhaal zeker! Vooralsnog kiezen relatief weinig leerlingen van het Montessori College Oost voor een techniekprofiel. Op deze manier hopen we de kans te vergroten dat ze iets kiezen waarvan hun hart sneller gaat kloppen.”

Lees hier het hele verhaal

Praktijkvoorbeeld: bedrijfsbezoek

De vmbo-leerlingen van scholengemeenschap Thamen uit Uithoorn kregen op bezoek bij Burgers Carrosserie een unieke kijk bij een van de grootste carrosseriebouwers van Nederland.

Manon van Scheppingen, docent science en LOB-coördinator van Thamen: “Onze leerlingen moeten al vroeg kiezen. Daarom gaan we in de eerste en tweede alle profielen langs. Bedrijfsbezoeken vinden we daarin heel belangrijk, daar maken we echt werk van. Een bezoek geeft leerlingen een concreet beeld van alle beroepen die ze live voorbij zien komen. Wat doe je? Wat moet je ervoor kunnen? Hoe is de sfeer? Die ervaring is heel waardevol bij het kiezen.”

Lees hier het hele verhaal

Ook gastlessen en bedrijfsbezoeken organiseren op jouw school?

Jet-Net & TechNet kan jou ondersteunen bij het organiseren van een gastles op school of bij het in contact komen met technische bedrijven voor een bedrijfsbezoek. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Terug naar overzicht

Meer inspiratie