Ook deelnemer worden?

Lees meer
09 maart 2020

Korte lesideeën

Op zoek naar korte W&T-lesideeën? De Aha!-vragengenerator is een praktische tool met kosteloze en inspirerende lesideeën voor leerkrachten op de basisschool. Hiermee kunnen leerkrachten samen met de kinderen tijdens een digibordles van slechts 15 minuten op zoek gaan naar een antwoord op een wetenschap en techniek vraag. Met deze tool wordt het heel makkelijk en ook leuk om met wetenschap en techniek in de klas aan de slag te gaan. Lees hier de ervaringen van andere docenten.

Hoe werkt de Aha!-vragengenerator?

Als je de rode knop als gadget hebt meegenomen van een beurs of event, dan is het een kwestie van inpluggen op de computer of het digibord. Als je daarna op de rode knop drukt start de Aha!-vragengenerator automatisch op en kun je aan de slag met een van de inspirerende lesideeën. Bij iedere druk op de knop verschijnt er een volgende W&T-vraag.

aha knop

N.B.: De rode knop werkt alleen niet op de mac, daar opent de browser niet. Wil je de korte lessen gebruiken op de mac, dan kun je gewoon naar de website. Niet in het bezit van een rode knop? Je kunt ook gebruikmaken van de W&T-lesideeën zonder via de website: www.ahaindeklas.nu.

Terug naar overzicht

Meer inspiratie

Tips van experts

Drie tips voor een goed georganiseerd technieklokaal

Dus jouw school heeft een compleet nieuw ingericht technieklokaal? Te gek, daar valt voor leerlingen veel te beleven...

Lees meer
Tips van experts

Drie tips voor het inrichten van een technieklokaal

Dus jouw school krijgt een technieklokaal? Fantastisch, daar gaan de leerlingen veel plezier aan beleven! Maar hoe zorg...

Lees meer
Tips van experts

Een technieklokaal opzetten op jouw basisschool? Drie tips voor de beste aanpak

Wetenschap en technologie (W&T) krijgt steeds meer aandacht in het basisonderwijs. Sommige basisscholen denken daarom na over een...

Lees meer