Trainingen

Wil je jongeren enthousiasmeren voor technologie, vanuit jouw bedrijf aan de slag en kun je wel wat hulp gebruiken? Bekijk dan het overzicht van workshops en trainingen dat Jet-Net & TechNet biedt om jou de juiste tools en handvatten te geven!

Online workshop Bèta&TechMentality

Je leert hoe je inspeelt op de drijfveren en interesses van jongeren en hen aanspreekt op een manier die zij begrijpen. Zodat je hen boeit en nieuwsgierig maakt. Hoe dat werkt en hoe je dit zelf kunt toepassen, leer je in deze workshop van 60 minuten. Je gaat de diepte in met het Bèta&TechMentality-model, waarbij je veel aan de slag gaat en de opgedane inzichten vertaalt naar je eigen praktijk. Klik hier voor meer informatie of aanmelden.

Online workshop 7 werelden van techniek

Met de 7 werelden van techniek kan je jongeren bij jouw gastles of bedrijfsbezoek laten zien hoe jouw bedrijf in een diverse en aantrekkelijke context past. Lees een introductie op de 7 werelden: ‘Mens & Gezondheid’, ‘Energie, Water & Veiligheid’, ‘Voeding & Natuur’, ‘Wonen, Werken & Verkeer’, ‘Ontwerp, Productie & Wereldhandel’, ‘Digitaal, Media & Entertainment’ en ‘Hi-tech & Science’. In deze interactieve online workshop van 60 minuten ga je veel aan de slag en doe je inzicht op voor hoe je de 7 werelden kunt gebruiken voor je eigen praktijk. Klik hier voor meer informatie of aanmelden.

Online workshop: Het vormgeven van een goede gastles

Wil je een goede gastles of bedrijfsbezoek organiseren? In deze training leer je in 90 minuten hoe je je passie voor je vak kunt delen op een manier die jongeren aanspreekt. Je denkt na over het doel van je activiteit en welke boodschap je wilt overbrengen. Je weet wat je nodig hebt voor een pakkende start zodat je meteen de aandacht hebt. En je krijgt inspiratie over praktische werkvormen die jij kunt gebruiken om leerlingen enthousiast te maken. Klik hier voor meer informatie of aanmelden.

Training: Het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek

In deze training krijg je de ins en outs om een goede gastles of bedrijfsbezoek te organiseren. Je leert hoe je inspeelt op de drijfveren en interesses van jongeren en hen aanspreekt op een manier die zij begrijpen. Zodat je hen boeit en nieuwsgierig maakt. Je krijgt inspiratie voor praktische werkvormen, je weet hoe je de aandacht van een groep leerlingen kunt vasthouden en leert de fijne kneepjes van presenteren en orde houden. Deze training is momenteel alleen incompany te boeken en duurt 4,5 uur. Mail ons met je aanvraag via trainingen@jet-net.nl.

Werksessie (vervolg): Maak jouw eigen draaiboek voor een gastles of bedrijfsbezoek

In een eerdere training heb je alle handvatten gekregen om een gastles of bedrijfsbezoek te ontwikkelen. In deze sessie ga je aan de slag met het maken van een draaiboek voor jouw activiteit. Zodat je jouw activiteit zo aanpakt dat je de aandacht van jongeren vangt en je ze kunt enthousiasmeren voor jouw vak of bedrijf. Aan het eind van deze sessie staan de contouren van jouw gastles of bedrijfsbezoek; met concrete doelen, een pakkende inleiding, een grof uitgewerkte doe-activiteit en een duidelijke afsluiter. Neem je laptop mee naar deze sessie! De werksessie duurt 2 uur. Mail ons met je aanvraag via trainingen@jet-net.nl.