Online workshops Bèta&TechMentality en 7 werelden

Wil jij verschillende typen jongeren raken als het gaat om bèta en techniek? Meld je dan aan voor één van onze kosteloze online workshops.

Online workshop Bèta&TechMentality: duur 60 minuten

Wil je praktisch aan de slag met het Bèta&TechMentality-model? Neem dan deel aan de online workshop Bèta&TechMentality. Deelnemers aan de workshop hebben na afloop kennis van het Bèta&TechMentality-model, inzicht in verschillende drijfveren van jongeren en praktische handvatten om meer jongeren te kunnen aanspreken voor een technische opleiding of baan.

Datum  Tijd
Do 27 mei 16:00 – 17:00
Ma 28 juni 16:00 – 17:00


Meld je aan via het formulier voor de online workshop Bèta&TechMentality
(onderaan de betreffende webpagina).

Online workshop 7 werelden van techniek: duur 60 minuten

Dat techniek ‘iets met mensen’ is – de kleur op je muur, je lievelingschocola en je favoriete festival – daar denken leerlingen niet zo snel aan. Hoe laat je nu op een aansprekende manier zien wat techniek en technologie allemaal inhouden? Hoe leg je de koppeling met wat er gebeurt op school en in de werkpraktijk? En hoe maak je de vertaalslag van de werkzaamheden in een bedrijf naar een aansprekende context voor leerlingen? In deze workshop leer je hoe je leerlingen de brede mogelijkheden in de techniek kunt laten ontdekken en kunt aansluiten op hun leefwereld en interesses.

Datum  Tijd
ma 17 mei 13:00 – 14.00
di 8 juni 08:15 – 09:15

Dit kun je verwachten:

  • Maak kennis met het model van de 7 werelden van techniek en wat deze werelden inhouden
  • Ontdek hoe dit model een breder beeld geeft van techniek en technologie
  • Leer hoe je de belevingswereld van jongeren als uitgangspunt neemt en hoe je context kunt geven aan jouw beroepsoriënterende activiteiten en lessen.
  • Zie hoe anderen dit model hebben toegepast
  • Breng door middel van een interactieve opdracht de theorie in de praktijk.

Meld je aan via het formulier voor de online workshop 7 werelden van techniek (onderaan de betreffende webpagina).

Incompany webinars

Wil je met jouw hele team of netwerk meedoen, neem dan contact met ons op via trainingen@jet-net.nl en dan plannen we een aparte datum in. Minimaal aantal deelnemers is 10.

Voor wie

De online workshops zijn geschikt voor iedereen die meer jongeren wil inspireren voor techniek. Of je nu werkzaam bent op school of in een technisch bedrijf.

  • Voortgezet onderwijs: docenten, mentoren, decanen, LOB coördinatoren of communicatieprofessionals op scholen en iedereen die verantwoordelijk is voor instroom en werving.
  • Bedrijven: gastdocenten, begeleiders van bedrijfsbezoeken en HR-medewerkers.

Vijf bètatypes

Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dat weten we dankzij het Bèta&TechMentality-model. Volgens het Bèta&TechMentality-model zijn er vijf bètatypes die onderling sterk verschillen in hun houding ten aanzien van de bètatechnische wereld. Als je inzicht hebt in wat deze vijf verschillende typen jongeren drijft en motiveert, kun je daarop inspelen bij het enthousiasmeren voor techniek. Het model biedt daarvoor volop praktische handvatten.

7 werelden van techniek

Jongeren hebben van techniek of technologie vaak een beperkt beeld. Als je techniek vanuit hun belevingswereld belicht, gaan er nieuwe werelden voor hen open. De 7 werelden van techniek laten jongeren op een aansprekende manier de verscheidenheid van techniek en technologie zien.