Webinars Bèta&TechMentality en 7 werelden

Wil jij verschillende typen jongeren raken als het gaat om bèta en techniek? Meld je dan aan voor één van onze kosteloze webinars.

Webinar workshop Bèta&TechMentality: duur 60 minuten

Als je al besloten hebt dat Bèta&TechMentality interessante mogelijkheden biedt bij wat jullie doen, kun je met deze online workshop de diepte in met het Bèta&TechMentality-model. Ook ga je deze vertalen naar jullie eigen praktijk. Het is een interactief webinar van 1 uur waarin je veel aan de slag gaat. De volgende online workshops staan gepland:

Woe 17 maart 16:00 – 17:00 Meld je aan door een mail te sturen naar trainingen@jet-net.nl
Do 8 april 20:00 – 21:00 Meld je aan door een mail te sturen naar trainingen@jet-net.nl

 

Webinar workshop 7 werelden van techniek: duur 60 minuten

Met de 7 werelden van techniek laat je leerlingen zien hoe divers techniek en technologie is. Door dit in een diverse en aantrekkelijke context aan te bieden, laat je ze ontdekken welke wereld bij hen past. Lees een introductie op de 7 werelden: ‘Mens & Gezondheid’, ‘Energie, Water & Veiligheid’, ‘Voeding & Natuur’, ‘Wonen, Werken & Verkeer’, ‘Ontwerp, Productie & Wereldhandel’, ‘Digitaal, Media & Entertainment’ en ‘Hi-tech & Science’. In deze online workshop ga je werken met de 7 werelden van techniek. Dit is een interactief webinar waarin je veel aan de slag gaat en inzicht opdoet voor hoe je de 7 werelden kunt gebruiken voor je eigen praktijk. Meld je aan door een mail te sturen naar trainingen@jet-net.nl. 

Datum  Tijd
do 22 april 16:00 – 17:00

 

Incompany webinars

Wil je met jouw hele team of netwerk meedoen, neem dan contact met ons op via trainingen@jet-net.nl en dan plannen we een aparte datum in. Minimaal aantal deelnemers is 10.

Voor wie

De webinars zijn geschikt voor iedereen die meer jongeren wil inspireren voor techniek. Of je nu werkzaam bent op school of in een technisch bedrijf. In het voortgezet onderwijs en voor mbo- en hbo-instellingen zijn de webinars interessant voor docenten, mentoren, decanen, LOB coördinatoren, communicatieprofessionals op scholen en iedereen die verantwoordelijk is voor instroom en werving. Bij bedrijven zijn de webinars interessant voor bijvoorbeeld gastdocenten, begeleiders van bedrijfsbezoeken en HR medewerkers.

Vijf bètatypes

Als het om techniek gaat, bestaat dé jongere niet. Jongeren verschillen in hun houding ten aanzien van techniek. En elk type jongere vraagt om een andere manier van aanspreken. Dat weten we dankzij het Bèta&TechMentality-model. Volgens het Bèta&TechMentality-model zijn er vijf bètatypes die onderling sterk verschillen in hun houding ten aanzien van de bètatechnische wereld. Als je inzicht hebt in wat deze vijf verschillende typen jongeren drijft en motiveert, kun je daarop inspelen bij het enthousiasmeren voor techniek. Het model biedt daarvoor volop praktische handvatten.

7 werelden van techniek

Jongeren hebben van techniek of technologie vaak een beperkt beeld. Als je techniek vanuit hun belevingswereld belicht, gaan er nieuwe werelden voor hen open. De 7 werelden van techniek laten jongeren op een aansprekende manier de verscheidenheid van techniek en technologie zien.