Vakkanjers

Met Vakkanjers ontdekken scholieren vanaf groep 7 tot en met het laatste jaar van het vmbo hun vakmanschap en werken ze aan belangrijke competenties als samenwerken, presenteren en klantcontact. We vragen leerlingen innovatieve ideeën te ontwikkelen en praktijkgerichte oplossingen te bedenken voor een probleem van een echte landelijke opdrachtgever. Zo werken we aan de vaardigheden van de vakmensen van morgen. Deelname versterkt de samenwerking met het (regionale) bedrijfsleven. Technische bedrijven kunnen meedoen en investeren in jong talent.

Coachen

Bedrijven helpen en inspireren onder meer door het coachen van regionale teams. Hoe pak je zo’n opdracht nou aan? Hoe krijg je de wensen van opdrachtgever scherp? Bedrijven uit de regio van de deelnemers voorzien de deelnemers van bruikbaar advies: leerzaam én een nuttige kennismaking met de praktijk. Ze geven feedback op hun ideeën en ontwerpen, en helpen bij het uitwerken van hun idee.

Bedrijfsbezoeken

Kiezen voor een opleiding of beroep is moeilijk voor leerlingen. Kennismaken met de bedrijfspraktijk en het opdoen van levensechte ervaringen is enorm belangrijk om een passende keuze te kunnen maken. De rol als coach bij Vakkanjers kan gemakkelijk gecombineerd worden met een bedrijfsbezoek. Jet-Net & TechNet kan je helpen om zo’n bezoek te organiseren zodat scholieren met hun eigen ogen kunnen zien hoe uitdagend de wereld van techniek is.

Meer informatie over hoe bedrijven en Vakkanjers samenwerken? Bekijk dan de folder of ga naar de website van Vakkanjers.

Meedoen met je bedrijf en Vakkanjer-coach worden? Meer informatie en aanmelden vind je via deze link.