Training gastles en bedrijfsbezoek organiseren

Een gastles of bedrijfsbezoek is een uitstekend middel om jongeren kennis te laten maken met de wereld van techniek. Maar hoe kun je als gastdocent deze jongeren op een aansprekende en boeiende manier een positief en breed beeld geven van techniek, zodat zij techniek meenemen in hun keuze voor een profiel of studie?

Ontdek het geheim van een goede gastles of goed bedrijfsbezoek

Voor een gastles of bedrijfsbezoek waar jongeren enthousiast van worden is meer nodig dan het delen van passie voor het vak. Zoals inspelen op de belevingswereld en interesses van de leerlingen, hen aanspreken in een taal die zij begrijpen en hen boeien en nieuwsgierig maken. Al deze ingrediënten zijn essentieel om de activiteit effectief én leuk te maken.

Interactieve training

In deze training voor bedrijven laten wij het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek zien. We bieden handvatten en inspiratie voor iedereen uit het bedrijfsleven die gastlessen en bedrijfsbezoeken wil verzorgen en behoefte heeft aan ondersteuning. In deze interactieve training staan de volgende vragen centraal:

  • Wie zijn deze leerlingen en hoe spreek je hen aan?
  • Hoe geef je een gastles die enthousiasmeert?
  • Hoe doen anderen het?

Voor wie

Professionals uit het technisch bedrijfsleven die gastlessen en/of bedrijfsbezoeken willen verzorgen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Data en locaties

Vooralsnog zijn er alleen (kortere) webinars gepland, zie hieronder voor de data.

Kosten

De trainingen wordt kosteloos aangeboden. Per bedrijf kunnen er vier personen deelnemen. Wil je met meer medewerkers deelnemen? Dan komen wij graag bij jullie op locatie. Laat het ons weten via info@jet-netloket.nl en wij helpen je verder. Voor meer informatie over trainingen, gastlessen of bedrijfsbezoeken, zie ook www.jet-netloket.nl.

Webinars

Daarnaast zijn er 2 webinars die je kunt volgen, waarbij je niet alleen praktische handvatten krijgt om meer jongeren te kunnen aanspreken voor bèta en techniek, maar ook aan de slag gaat met de opzet van een gastles of bedrijfsbezoek.

  1. Hoe sluit je met je gastles of bedrijfsbezoek goed aan bij jongeren?
    Volg de online Bèta&TechMentality Introductiesessie (20 min.) of Workshop (90 min.) op diverse data. Klik hier voor meer informatie.
  2. Webinar boeiende gastles of bedrijfsbezoek: duur 90 min.
    In dit interactieve webinar ga je aan de slag met de opzet van een inspirerende gastles of bedrijfsbezoek. Je denkt na over het doel van je activiteit en welke boodschap je wilt overbrengen. Je weet wat je nodig hebt voor een pakkende inleiding zodat je meteen de aandacht van leerlingen hebt. En je krijgt inspiratie over praktische werkvormen die jij kunt gebruiken om leerlingen enthousiast te maken.  Meld je hier aan.

Data en tijden van het webinar boeiende gastles of bedrijfsbezoek:

Datum Tijd
Di 16 maart 15:30 – 17:00

 

Als je de smaak te pakken hebt en je wilt graag aan de slag met het maken van je eigen opzet of draaiboek voor een gastles of bedrijfsbezoek, dan is er aansluitend nog een live sessie te boeken waarin je begeleid wordt door twee professionals. Je ontvangt hier meer informatie over als je webinar 2 volgt.