Overzicht workshops en trainingen

Wil je jongeren enthousiasmeren voor technologie, vanuit jouw bedrijf aan de slag en kun je wel wat hulp gebruiken? Bekijk dan het overzicht van workshops en trainingen dat Jet-Net & TechNet biedt om jou de juiste tools en handvatten te geven!

Introductiesessie Bèta&TechMentality & de 7 werelden van techniek
Duur webinar: 20 minuten.

Als je inzicht hebt in wat verschillende typen jongeren drijft en motiveert, kun je daarop inspelen bij het enthousiasmeren voor techniek. In deze Introductiesessie maak je op een leuke manier kennis met het Bèta&TechMentality-model en de 7 werelden van techniek. Daarmee kun je jongeren op een aansprekende manier de verscheidenheid van techniek en technologie laten zien. Klik hier voor meer informatie of aanmelden.

Workshop Bèta&TechMentality
Duur webinar: 90 minuten. Op locatie: 2 uur

Je leert hoe je inspeelt op de drijfveren en interesses van jongeren en hen aanspreekt op een manier die zij begrijpen. Zodat je hen boeit en nieuwsgierig maakt. Hoe dat werkt en hoe je dit zelf kunt toepassen, leer je in deze workshop. Je gaat de diepte in met het Bèta&TechMentality-model, waarbij je veel aan de slag gaat en de opgedane inzichten vertaalt naar je eigen praktijk. Klik hier voor meer informatie of aanmelden.

Webinar (vervolg): Het vormgeven van een goede gastles of bedrijfsbezoek
Duur webinar: 90 minuten.

Wil je een goede gastles of bedrijfsbezoek organiseren? In deze training leer je hoe je je passie voor je vak kunt delen op een manier die jongeren aanspreekt. Je denkt na over het doel van je activiteit en welke boodschap je wilt overbrengen. Je weet wat je nodig hebt voor een pakkende start zodat je meteen de aandacht hebt. En je krijgt inspiratie over praktische werkvormen die jij kunt gebruiken om leerlingen enthousiast te maken. Klik hier voor meer informatie of aanmelden.

Om dit webinar te kunnen volgen, moet je eerst de introductiesessie of workshop Bèta&TechMentality hebben gedaan.

Training: Het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek
Op locatie: 4,5 uur

In deze training krijg je de ins en outs om een goede gastles of bedrijfsbezoek te organiseren. Je leert hoe je inspeelt op de drijfveren en interesses van jongeren en hen aanspreekt op een manier die zij begrijpen. Zodat je hen boeit en nieuwsgierig maakt. Je krijgt inspiratie voor praktische werkvormen, je weet hoe je de aandacht van een groep leerlingen kunt vasthouden en leert de fijne kneepjes van presenteren en orde houden. Klik hier voor meer informatie of aanmelden.

Werksessie (vervolg): Maak jouw eigen draaiboek voor een gastles of bedrijfsbezoek
Op locatie: 2 uur

In een eerdere training heb je alle handvatten gekregen om een gastles of bedrijfsbezoek te ontwikkelen. In deze sessie ga je aan de slag met het maken van een draaiboek voor jouw activiteit. Zodat je jouw activiteit zo aanpakt dat je de aandacht van jongeren vangt en je ze kunt enthousiasmeren voor jouw vak of bedrijf. Aan het eind van deze sessie staan de contouren van jouw gastles of bedrijfsbezoek; met concrete doelen, een pakkende inleiding, een grof uitgewerkte doe-activiteit en een duidelijke afsluiter. Neem je laptop mee naar deze sessie!
Klik hier voor meer informatie of aanmelden.