Online workshop: het vormgeven van een boeiende gastles

Een gastles of bedrijfsbezoek is een uitstekend middel om jongeren kennis te laten maken met de wereld van techniek. Maar hoe kun je als gastdocent deze jongeren op een aansprekende en boeiende manier een positief en breed beeld geven van techniek, zodat zij techniek meenemen in hun keuze voor een profiel of studie? Voor een gastles waar jongeren enthousiast van worden is meer nodig dan het delen van passie voor het vak. Zoals inspelen op de belevingswereld en interesses van de leerlingen, hen aanspreken in een taal die zij begrijpen en hen boeien en nieuwsgierig maken. Al deze ingrediënten zijn essentieel om de activiteit effectief én leuk te maken.

Interactieve workshop: duur 90 min

In deze interactieve online workshop ga je aan de slag met de opzet van een inspirerende gastles. Je denkt na over het doel van je activiteit en welke boodschap je wilt overbrengen. En je krijgt zicht op wie de leerlingen zijn en hoe je hen aanspreekt. Je weet wat je nodig hebt voor een pakkende inleiding zodat je meteen de aandacht van leerlingen hebt. En je krijgt tips en inspiratie over praktische werkvormen die jij kunt gebruiken om leerlingen enthousiast te maken.

Voor professionals uit het technisch bedrijfsleven die gastlessen en/of bedrijfsbezoeken willen verzorgen voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

De trainingen wordt kosteloos aangeboden. Incompany online workshops voor jouw bedrijf of netwerk kun je ook bij ons aanvragen. Laat het ons weten via info@jet-netloket.nl en wij helpen je verder.

Datum   Tijd
Do 20 mei 15:30 – 17:00  Meld je aan via de button met het formulier
Di 22 juni 15:30 – 17:00  Meld je aan via de button met het formulier

Klik op onderstaande button ‘Toon formulier’ om je aanvraag te doen.