Event - Techniekpodium Almere

Let op: dit is geen aanmelding. Hiermee zet je deze activiteit in je agenda.

De zorg, de bouw, administratie, media… Er is eigenlijk geen beroep te bedenken waar techniek geen rol speelt. Is het niet werken ín techniek, dan is het wel werken mét techniek. In afstemming op de doelgroep organiseert Stichting Beleef je Beroep het Techniekpodium, als reis door de 7 werelden van techniek. Ondersteund door Jet-Net & TechNet en passend bij Sterk Techniekonderwijs in de regio.

Tijdens het Techniekpodium gaan bijna 800 leerlingen uit groep 7, groep 8 en de eerste klas van vmbo aan de slag in praktische workshops, georganiseerd in samenwerking met veelal lokale bedrijven. Daar maken ze vanuit verschillende invalshoeken kennis met techniek en technologie. Er worden bedrijven en beroepen betrokken waarbij je niet direct aan techniek denkt, maar waarbij technologie en automatisering niet weg te denken zijn. Op deze manier sluiten het evenement aan bij de interesses van alle leerlingen.

Door te werken compacte groepen die in workshoprondes een actief programma volgen, is de impact van het evenement groot. Leerlingen zijn enthousiast en ervaren dat ze meer met techniek hebben dan ze aanvankelijk dachten. Naast het evenement zelf bieden verschillende workshopgevers voorbereidingsmateriaal aan en kan een school zich in het na-traject aanmelden voor een bedrijfsbezoek. Deze elementen zorgen voor een optimaal bereik en brede context.

 

Informatie

  • 14 november 2022 t/m 18 november 2022
  • Almere
  • Georganiseerd door: Beleef je Beroep, Sterk Techniekonderwijs, Jet-Net & TechNet
  • Voor groep 7 en 8 basisonderwijs en klas 1 vmbo
  • Gratis

Vragen?

Heb je vragen over dit aanbod, wil je als bedrijf graag meedoen met deze activiteit of wil je een evenement als dit ook in jouw regio opstarten? Neem dan contact op met Ivo Solinger (regiocoördinator Jet-Net & TechNet): 06-40615800 of i.solinger@jet-net.nl.

Beroepensafari Zwolle

Van 8 t/m 10 november 2022 organiseert Sterk Techniekonderwijs Zwolle de Beroepensafari. Tijdens de Beroepensafari maken vmbo leerlingen...

Lees meer

Techniek Tastbaar Lelystad

Op 4 november vindt de eerste Techniek Tastbaar Lelystad plaats bij Porteum. Het open evenement dat al jaren...

Lees meer

TechExperience Utrecht

Op 20 oktober bezoeken ca 1.100 leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs uit de regio...

Lees meer